NAC Breda houdt in 2013 gelijke tred met PSV en Ajax

In de aanloop naar de 24ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan AZ en NAC Breda tegenover elkaar in het AFAS Stadion.

NAC Breda houdt in 2013 gelijke tred met PSV en Ajax

AZ - NAC BREDA

AZ won drie duels op rij niet in de Eredivisie (Groningen 0-1, Feyenoord 3-1 Roda JC 2-2).

NAC Breda pakte net zoveel punten als Ajax en PSV na de winterstop. Tien punten uit vijf duels.

Roy Beerens startte alle 23 duels in de basis bij AZ. De aanvaller is echter ook de meest gewisselde speler van de Eredivisie (zestien keer).

Het gelijkspel tegen Roda JC (2-2) afgelopen weekend, was de driehonderdste remise van AZ in de Eredivisie.

AZ won slechts één van zijn laatste acht thuisoptredens (W1 G2 V5): dat gebeurde tegen Vitesse (4-1).

Jozy Altidore staat nu op zestien goals en is nog één treffer verwijderd van de beste seizoensprestatie (qua doelpunten) van een Amerikaan in de Eredivisie. Het record staat sinds 1990/91 op naam van Ernie Stewart (zeventien goals).

NAC Breda heeft een weinig opzienbarende balans in Alkmaar. De club won slechts vier van zijn 29 duels bij AZ, tegen negen remises en zestien nederlagen.

Oranje-international Adam Maher is de enige speler van AZ die terug te vinden is in de toptien van het VI-spelersklassement (plek negen met 6,35).

NEC-huurling Rick ten Voorde scoorde twee duels op rij voor NAC Breda. De goals van de spits zorgden echter niet voor een zege voor de Brabanders (ADO 2-1 en Heracles 1-1).

AZ verloor reeds tien keer dit seizoen, dat is onder het bewind van trainer Gertjan Verbeek een unicum. In 2010/11 had AZ na 34 duels negen verliespartijen. Vorig seizoen waren dat er maar zeven. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's