NAC Breda hoopt op snelle komst Perica en Boateng

Reacties

NAC Breda hoopt zich mogelijk nog deze week te versterken met Stipe Perica en Kingsley Boateng. De gesprekken met hun werkgevers, Chelsea en AC Milan, naderen de eindfase. NAC zal Perica nog een jaar huren van de Londense club, terwijl Boateng permanent wordt aangetrokken. Hij tekent een contract voor drie seizoenen in het Rat Verleghstadion.

NAC Breda hoopt op snelle komst Perica en Boateng

De West-Brabanders startten maandag met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Coach Nebojsa Gudelj begroette op de eerste training in Zundert zeventien spelers, inclusief de drie keepers Jelle ten Rouwelaar, Gabor Babos en de van SC Heerenveen overgekomen Andries Noppert. Ook de aanwinsten Erik Falkenburg (overgenomen van AZ) en Joeri de Kamps (van SC Heerenveen) maakten hun opwachting.

'Wanneer het ons lukt om Perica en Boateng (foto) vast te leggen, willen we ons tenminste nog versterken met een nummer 4, stelt technisch directeur Graeme Rutjes, die centrale verdediger Jordy Buijs naar SC Heerenveen zag vertrekken. 'We hebben de lijntjes uitgezet, maar nemen daarin wel onze tijd. We hebben weinig te besteden en willen daarom de juiste keuze maken.'

Trainer Nebosja Gudelj tijdens de eerste training van NAC Breda richting het seizoen 2014/15.
Trainer Nebosja Gudelj tijdens de eerste training van NAC Breda richting het seizoen 2014/15.

Met de komst van Perica, Boateng en de nog onbekende centrale verdediger, komt het aantal selectiespelers op twintig. En hoewel Rutjes het liefst ook nog een linksback aan zou trekken, is de kans groot dat het daarbij blijft. 'Dan is het budget in principe op. Tenzij we nog spelers van de hand doen. Al acht ik die kans klein', zegt de oud-international tegen Voetbal International.

Mogelijk vertrekt alleen Joey Suk nog voor de start van het seizoen. De middenvelder heeft weliswaar aangegeven opnieuw voor zijn kans te willen gaan in het Rat Verleghstadion, maar de concurrentie op het middenveld is groot. Rutjes: 'Als Joey ons aangeeft dat hij liever elders voor zijn kans gaat, zou ik dat kunnen begrijpen', aldus de technische baas. 'Het is logisch dat hij elke week wil spelen. En of dit bij NAC gaat lukken, is de vraag.' De vorig seizoen naar NAC gekomen Suk heeft in Breda nog een contract tot medio 2017.

Welke ambities Rutjes dit seizoen heeft met NAC? 'We willen een stabiel jaar draaien, waarin het eindelijk eens rustig moet worden rond de club. De sportieve doelstelling? Een eindnotering ergens bovenin het rechterrijtje moet het streven zijn.'           

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.