NAC Breda boekt fortuinlijke zege bij VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft NAC Breda laten ontsnappen (0-1). Vooral Melvin Platje had de Brabantse gasten een slechte start van de nacompetitie kunnen geven. Nu was de rol van matchwinner voor Guyon Fernandez.

Fernandez mag dan in het reguliere seizoen weinig hebben kunnen betekenen voor NAC, hij weet wel wat het is om in de play-offs om een plaats in de Eredivisie te spelen. Voor de aanvaller, die in de winterstop naar Breda kwam, was het vrijdag in Venlo zijn tiende wedstrijd in de nacompetitie. Daarin kwam hij tot totaal zeven doelpunten.

De 29-jarige aanvaller bewees in De Koel dat kunstje nog niet te zijn verleerd. Fernandez deed van zich spreken door na een half uur NAC op voorsprong te schieten. Na een pass van Mats Seuntjes omspeelde hij keeper Niki Mäenpää en tikte vervolgens de bal in het lege Venlose doel.

Het bleek een cruciaal doelpunt voor NAC in de jacht op handhaving. Maar trainer Robert Maaskant, die zijn middenvelder Joeri de Kamps in de eerste helft zag ontsnappen aan een rode kaart na een charge op Jeffrey Altheer, kan allerminst gerust zijn dat het zondag wordt afgemaakt. Want een feller VVV bewees op eigen veld de Eredivisionist meer dan goed partij te kunnen geven.

Het ontbrak de ploeg van trainer Maurice Steijn echter aan de daadkracht voor het doel en het geluk. Zeker Melvin Platje had de perspectieven voor NAC een stuk somberder kunnen maken. Zo vond hij vroeg in de eerste helft doelman Jelle ten Rouwelaar op zijn weg, terwijl hij na rust in een tijdsbestek van twee minuten twee keer het aluminium raakte.

NAC heeft zodoende maandag de mooie uitgangspositie om zich in het Rat Verlegh Stadion te plaatsen voor de finale van de play-offs.