NAC Breda aast tegen AZ op eerste thuiszege van het seizoen

• NAC Breda wist nog niet te winnen in het eigen stadion dit seizoen. In 1994/95 startten de Bredanaars nog zwakker: toen boekte de ploeg pas de eerste overwinning in het vijfde thuisduel.

NAC Breda aast tegen AZ op eerste thuiszege van het seizoen

In de laatste tien thuiswedstrijden tegen AZ moest NAC Breda telkens minimaal één tegentreffer toestaan.

De wedstrijden in Alkmaar meegerekend, won AZ voor het laatst op 3 oktober 2009 (1-0) van NAC. De zeven wedstrijden erna werden niet meer gewonnen door de Noord-Hollanders. AZ heeft van geen enkele andere club zo lang niet gewonnen.

NAC heeft tot nu toe alleen maar spelers met één doelpunt achter hun naam en is daarmee de enige Eredivisieploeg met spelers die maar één keer gescoord hebben.

NAC-trainer Nebojsa Gudelj staat tegenover zijn voor AZ spelende zoon Nemanja Gudelj. De laatste keer dat een vader en zoon tegen elkaar uitkwamen in de Eredivisie was in 2009 toen met vader Jan van Dijk (VVV-Venlo) tegen Gregoor van Dijk (FC Utrecht).

Aron Jóhansson maakte na zes speelronden vier goals, waarvan drie uit een strafschop.

AZ incasseerde na zes speelronden tien tegentreffers. De laatste keer dat de Alkmaarders meer tegengoals kregen na zes speelronden was in 2002/03 (twaalf tegentreffers).

Vorig seizoen won NAC Breda met 1-2 in Alkmaar. Sep De Roover maakte toen de winnende goal van grote afstand, het was tevens zijn enige treffer van dat seizoen.

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's