Na drie maanden eindelijk weer eens goal voor Sunderland

Reacties

Hekkensluiter Sunderland heeft zaterdagmiddag weer eens een puntje gesprokkeld. Dat gelijkspel heeft de ploeg van manager David Moyes onder meer te danken aan een zeldzame treffer. De overige degradatiekandidaten gingen onderuit. In een vermakelijk duel speelde Leicester City, dat midweeks in de Champions League nog verloor van Atlético Madrid, met 2-2 gelijk.

Na drie maanden eindelijk weer eens goal voor Sunderland

Crystal Palace - Leicester City 2-2
De thuisploeg begon in uitmuntende vorm aan het duel met de Engelse kampioen. Manager Sam Allardyce had na zijn entree even tijd nodig om het bij Palace op de rit te krijgen, maar slaagde daar getuige vijf zeges uit de laatste zes competitiewedstrijden tot vandaag prima in. Big Sam  hoopte te profiteren van de vermoeide benen bij Leicester, dat onder Craig Shakespeare in de vorige speelronde pas voor het eerst verloor (tegen het Everton van Ronald Koeman).

Toch moest Allardyce lijdzaam toekijken hoe juist Leicester, dat maar op twee plaatsen was gewijzigd ten opzichte van het duel in Madrid,  al in de zesde minuut de score opende. Robert Huth kopte raak uit een corner van Christian Fuchs. Kort na rust kwam Leicester ook op 0-2. Een zeer lange sprint van Jamie Vardy werd beloond. Na een corner van Palace was de Engelse spits het eindstation van de razendsnelle counter, hij kapte de bal achter zijn standbeen langs naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Doelman Wayne Hennessey raakte de bal wel, maar kon een tegendoelpunt niet voorkomen.

De tweede Leicester-goal schudde Palace wakker, want anderhalve minuut later was het al 1-2. Na slecht verdedigen werd een inzet van Jeffrey Schlupp geblokt en schoot Yoan Cabaye de afvallende bal binnen. Uiteindelijk werd het 2-2 omdat Christian Benteke van dichtbij raak kopte op aangeven van Andros Townsend. Met het puntje vergroot Palace het gat naar nummer zeventien Hull City tot vijf punten. Patrick van Aanholt maakte halverwege de tweede helft zijn rentree na wekenlang aan de kant te hebben gestaan met een blessure. Leicester City blijft middenmoter, is inmiddels van de grootste degradatiezorg verlost en kan zich gaan opmaken voor het weerzien met Atlético van dinsdag.

Sunderland - West Ham United 2-2
Voor aanvang van het duel was Sunderland al de troosteloze hekkensluiter in de Premier League. De geplaagde Moyes (foto) moest ook vanmiddag al weer snel een teleurstelling slikken. Na vijf minuten opende André Ayew de score omdat hij er na een poging van Andy Carroll als de kippen bij was.

Halverwege het eerste bedrijf kon Moyes eindelijk eens juichen. Met de nadruk op eindelijk, want de treffer van Wahbi Khazri was de eerste Premier League-goal van Sunderland in liefst 701 minuten en in drie maanden. Behalve de opvallend statistiek was ook de manier waarop de goal tot stand kwam opmerkelijk. Khazri scoorde immers uit een corner die door niemand werd aangeraakt en via de binnenkant van de paal in het doel viel.

Ook in de tweede helft moest Sunderland al snel een goal slikken. Uit een corner van Robert Snodgrass kopte James Collins de 1-2 binnen. Toch toonde Sunderland veerkracht. De late 2-2 van Fabio Borini leverde een gelijkspel op, bovendien werd het gat naar nummer achttien Swansea City teruggebracht tot zeven punten. Sunderland heeft ten opzichte van de Welshmen ook nog een del tegoed. Desondanks blijft de opgave om degradatie af te wenden immens. West Ham, dat door de tweede gele kaart van Sam Byram met tien man eindigde, maakt nog steeds deel uit van de brede Engelse middenmoot.

Watford - Swansea City 1-0
Leroy Fer en Luciano Narsingh moeten ook nog flink vrezen voor degradatie met Swansea City. Op bezoek bij Watford zagen beide basisspelers hoe een goal van Etienne Capoue op slag van rust voldoende was voor de zege. De Franse middenvelder passeerde Swansea-goalie Lukasz Fabianski in twee instanties. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Swansea blijft daardoor achttiende en Watford, dat met Daryl Janmaat en Nordin Amrabat in de basis aantrad, bivakkeert in de middenmoot.

Stoke City - Hull City 3-1
Hull City staat ook na zaterdag op de zeventiende plek. De ploeg van trainer Marco Silva, die een flinke opmars ontketende de laatste maanden, stond al na zes minuten op achterstand. Marko Arnautovic kapte zichzelf fraai vrij en schoot al even mooi via de onderkant van de lat raak. Hull kwam kort na rust door een frommelgoal van verdediger Harry Maguire wel terug tot 1-1, maar uiteindelijk zorgden Peter Crouch (kopbal) voor de 2-1 en verzorgde Xherdan Shaqiri het fraaie slotakkoord. De schitterende afstandsknal was voor de ploeg van basisspelers Erik Pieters en Bruno Martins Indi de kers op de taart: 3-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.