Janssen deelt in feestvreugde bij wervelend Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Chelsea verder onder druk gezet door te winnen van AFC Bournemouth. Mede dankzij een goal van Vincent Janssen werd het 4-0 op White Hart Lane.

Janssen deelt in feestvreugde bij wervelend Tottenham

Gezien de blakende vorm van Tottenham Hotspur was het zaterdagmiddag amper de vraag of er gewonnen werd, maar eerder met hoeveel. Tot de zestiende minuut hield AFC Bournemouth stand, toen was het verzet van de laagvlieger ook vrijwel direct gebroken.

De aandacht in de aanval bij Tottenham ging uit naar Harry Kane, die voor het eerst sinds zijn enkelblessure weer een basisplaats had. Bij de openingstreffer had de spits die de plek van Vincent Janssen innam echter de rol van figurant. De bal belandde uit een corner van Christian Eriksen ietwat fortuinlijk bij Mousa Dembélé, die feilloos afwerkte. Drie minuten na de 1-0 was het opnieuw raak voor Tottenham. Met een achteloos hakje speelde Kane de inlopende Heung-Min Son vrij, waarna de Zuid-Koreaan de marge eenvoudig verdubbelde.

Zo lagen de Londenaren na een sterke openingsfase al snel op koers voor de achtste achtereenvolgende zege. Tekenend voor het overwicht was dat Bournemouth voor rust maar tot één doelpoging kwam. De machteloosheid van de bezoekers werd direct na rust door de ploeg van Mauricio Pochettino verder in de score uitgedrukt, met dit keer wel een hoofdrol voor Kane. De targetman worstelde zich los van Simon Francis en liet doelman Artur Boruc kansloos door hard en laag in de linkerhoek te schieten: 3-0. Met zijn twintigste Premier League-doelpunt van het seizoen nestelde Kane zich in een illuster rijtje.

Tottenham liet vervolgens na uit te lopen naar een monsterscore. Onder anderen Son had zijn vizier niet op  scherp staan in de tweede helft. Wel gaf de ruime marge Pochettino de gelegenheid zijn sterspelers te wisselen en viel Janssen zo nog in. De Oranje-international pakte zijn kans met beide handen aan. Op het moment dat de intensiteit afnam, zorgde Janssen voor het slotakkoord. De Oranje-international stuitte van dichtbij eerst nog op verdediger Steve Cook, maar werkte in de rebound binnen. De 4-0 was het eerste velddoelpunt van Janssen in de Premier League. De van AZ overgekomen aanvaller staat in zijn debuutseizoen voor Tottenham nu op zes treffers (competitie en bekertoernooien).

Door de zege van Spurs is de druk op Chelsea weer toegenomen. De Premier League-koploper komt zondag om 17.00 uur op Old Trafford in actie tegen Manchester United. De marge tussen Chelsea en Tottenham bedraagt nu nog maar vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.