Na Cissé springt ook Kalou op de bres voor Feyenoord

In navolging van Sekou Cissé is ook Salomon Kalou op de bres gesprongen voor Feyenoord. De Ivoriaanse ex-speler van de Rotterdammers heeft een verklaring bij de UEFA ingediend waarin hij zegt dat de opblaasbanaan die in de thuiswedstrijd tegen AS Roma op het veld werd gegooid niet racistisch bedoeld was.

Na Cissé springt ook Kalou op de bres voor Feyenoord

Tijdens het Europa League-duel met Roma (1-2) wierp een supporter het plastic object in de richting van Gervinho, toen de Ivoriaanse aanvaller een ingooi wilde nemen. Gervinho sprak aanvankelijk schande van de actie en scheidsrechter Clément Turpin zag het eveneens als racistisch gebaar. Daar is volgens Kalou echter niets van waar. Dat heeft hij ook zijn collega-international Gervinho verteld.

De 29-jarige spits van Hertha BSC zegt in een officiële verklaring gericht aan de Europese voetbalbond dat hij in zijn periode als speler van Feyenoord (2003-06) ook al bananen in het publiek zag, maar dat die niets met discriminatie te maken hebben. Eerder vertelde Cissé, landgenoot van Kalou en Gervinho en eveneens ex-speler van Feyenoord, tegen Voetbal International al hetzelfde.

Een UEFA-official heeft beslag gelegd op de banaan die volgens velen racistisch was bedoeld.
Een UEFA-official heeft beslag gelegd op de banaan die volgens velen racistisch was bedoeld.

'Ik ken die plastic bananen nog van mijn eigen tijd bij Feyenoord en weet dat die niks te maken hebben met racisme', zei Cissé anderhalve week geleden. 'Daarvan heb ik ook nooit iets gemerkt in De Kuip. Ik heb Gervinho gebeld en uitgelegd dat de Feyenoord-supporters fanatiek zijn, maar niet racistisch. Dat die banaan niks met racisme te maken heeft. Nu is het voor hem ook goed. Ik hoop dat ze bij de UEFA ook begrijpen dat ze deze situatie verkeerd hebben beoordeeld.'

Ook als Feyenoord dankzij Cissé en Kalou uiteindelijk niet wordt beticht van racisme hangt de Rotterdammers een fikse straf van de UEFA boven het hoofd. Scheidsrechter Turpin legde de wedstrijd in de tweede helft minutenlang stil nadat de Feyenoord-aanhang woedend had gereageerd op enkele omstreden beslissingen van de Fransman. Op 19 maart neemt de UEFA een besluit over de te nemen maatregelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen