Na AZ krijgt ook PSV met Italiaan Orsato te maken

Reacties

Daniele Orsato is woensdagavond de scheidsrechter tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League. Voor de veertigjarige Italiaan is het de derde keer dat hij een Europees duel van een Nederlandse club in goede banen moet leiden.

Na AZ krijgt ook PSV met Italiaan Orsato te maken

Sinds Orsato in 2010 zijn Europese debuut maakte, stond AZ al twee keer onder leiding van de arbiter uit Vicenza. In de achtste finale van de Europa League in 2013/14 wonnen de Alkmaarders dankzij een penalty van Aron Jóhannsson met 1-0 van FC Anzhi, maar werd trainer Dick Advocaat naar de tribune gestuurd. Eerder dit seizoen was Partizan Belgrado in de EL-poulefase met 3-2 te sterk, nadat Guus Hupperts (foto) in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart had gekregen.

Orsato heeft ook ervaring in de Champions League. Zo floot hij dit seizoen de groepsduels tussen Real Madrid en Malmö FF (8-0) en AA Gent en Valencia (1-0). Voor de Italiaan, die onlangs nog de Italiaanse topper tussen Juventus en Napoli mocht leiden, betekent het duel tussen PSV en Atlético zijn debuut in de knock-outfase van het miljoenenbal. De Eindhovenaren staan voor het eerst sinds 2006/07 weer bij de laatste zestien in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.