Na 22 jaar einde aan huwelijk tussen Chelsea en Terry

Reacties

Chelsea en John Terry gaan na dit seizoen definitief uit elkaar. Dat besluit is in samenspraak genomen, meldt de Londense club. De 36-jarige verdediger speelde al sinds 1995 voor The Blues.

Na 22 jaar einde aan huwelijk tussen Chelsea en Terry

Exact een jaar geleden leek er al een einde te komen aan de samenwerking. Chelsea liet in januari 2016 weten dat de aanvoerder geen nieuw contract kreeg. Maar uiteindelijk, ruim vier maanden later, bereikten beide partijen alsnog een akkoord over een langer verblijf.

Dit seizoen vervult Terry echter een bijrol in de selectie van manager Antonio Conte. De verdediger kwam tot op heden pas tien keer in actie in de hoofdmacht. In de Premier League speelde hij slechts vijf wedstrijden. De laatste op 5 november thuis tegen Everton (5-0).

Terry is de meest succesvolle speler in de historie van Chelsea, met wie hij vier keer kampioen werd. Ook won hij vijf keer de FA Cup, drie League Cups en twee keer de Community Shield. Verder won hij ook de Champions League en de Europa League met de Londense club.

Ongelooflijke reis
'Ik zal binnenkort een besluit nemen over mijn toekomst, maar ik richt me nu op het helpen van de ploeg om succes te bereiken dit seizoen', aldus Terry in zijn eerste reactie. 'Ik heb het gevoel dat het eind van dit seizoen het beste moment is om onze wegen te scheiden. Ik heb nog genoeg te brengen op het veld, maar begrijp dat de kansen bij Chelsea daarvoor gelimiteerd zijn. Ik wil iedereen die me heeft gesteund door de jaren heen vanuit de grond van mijn hart bedanken. Jullie zijn alles voor me. Ik zal de ongelooflijke reis die we hebben doorgemaakt nooit vergeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.