Conte roemt Chelsea-icoon Terry: 'Hij is altijd onze captain'

Reacties

Antonio Conte heeft zich tijdens zijn presentatie als nieuwe manager van Chelsea zeer lovend uitgelaten over clubicoon John Terry. De 35-jarige verdediger leek vorig seizoen nog op weg naar de uitgang van Stamford Bridge, maar verlengde zijn aflopende contract medio mei alsnog met een jaar.

Conte roemt Chelsea-icoon Terry: 'Hij is altijd onze captain'

Wat de voormalige bondscoach van Italië betreft, blijft Terry aanvoerder van de Londenaren. Al moet hij dan wel spelen. 'Hij is de aanvoerder van ons team en bovendien een speler met een geweldige persoonlijkheid. Voor mij is hij een belangrijke speler en ik ga graag met hem om de tafel om te praten over deze club, hij weet immers precies wat er hier gevraagd wordt.'

'Alle spelers weten dat ik mijn basiself zal baseren op wat er op het veld gebeurt', stelt Conte niemand een voorkeursbehandeling te geven. 'Als Terry speelt, is hij de aanvoerder. Hij is altijd onze captain', doelt de Italiaan op de leidersrol die de Engelsman ook buiten het veld vertolkt.

Terry begint aan zijn 22ste seizoen namens The Blues. 'Het besluit tot verlenging is in mei gezamenlijk genomen, door mij, de speler en de club. Ik heb al diverse keren met hem contact gehad en toen hij verlengde was hij heel blij. Ik ben daar ook blij mee.'

De cijfers van Terry wijzen uit dat de verdediger tot het Chelsea-meubilair behoort. Sinds zijn debuut in 1998 kwam hij tot 709 officiële duels voor zijn club (66 treffers). Alleen in 2000 voetbalde hij even elders, toen werd Terry verhuurd aan Nottingham Forest. De prijzenkast van Terry is eveneens indrukwekkend. Zo won hij met Chelsea een keer de Champions League, de Europa League, werd hij vier keer kampioen en mocht hij vijf keer de FA Cup de lucht in steken. Ook de League Cup (drie keer) en het Community Shield (twee keer) maken al onderdeel uit van zijn imposante prijzenverzameling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.