MVV verslaat koploper Dordrecht, VVV laat langs Eindhoven

Reacties

In de eerste wedstrijd zonder Yoëll van Nieff is koploper FC Dordrecht tegen een nederlaag aangelopen op bezoek bij MVV Maastricht. VVV-Venlo profiteerde, want won dankzij een late treffer van FC Eindhoven.

MVV verslaat koploper Dordrecht, VVV laat langs Eindhoven

MVV Maastricht - FC Dordrecht 2-0
Huurling Van Nieff was in de eerste 24 duels van het seizoen een van de grote smaakmakers aan de kant van FC Dordrecht, maar deze week werd hij verrassend teruggeroepen door FC Groningen. Zonder de technische middenvelder ging de koploper uit de Jupiler League in Maastricht voor de vijfde keer dit seizoen onderuit. Tot aan de 67ste minuut werd er niet gescoord in De Geusselt, maar twee minuten nadat Sjors Verdellen de score had geopend verdubbelde Adnan Secerovic de voorsprong namens MVV. Dordrecht kwam deze twee klappen niet te boven en moet vrezen dat de concurrentie inloopt.

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-1
De topper van de 25ste speelronde werd verderop gespeeld in Limburg, waar nummer vier VVV-Venlo bezoek kreeg van nummer twee FC Eindhoven. Na ruim een kwartier openden de bezoekers de score via Donny de Groot, die zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte. Lang bleef het in Venlo bij die treffer, maar in de 71ste minuut ging het mis voor Eindhoven. Norichio Nieveld veroorzaakte een strafschop en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart met een verwijdering tot gevolgd. Leon de Kogel bleef koel vanaf elf meter en maakte gelijk. Diep in blessure tijd zorgde invaller Randy Wolters voor de Limburgse zege.

FC Dordrecht heeft door de nederlaag nu vijftig punten uit 25 duels, maar blijft desondanks koploper. VVV-Venlo heeft vijf punten achterstand, terwijl FC Eindhoven op 44 punten staat.

Overige uitslagen:
Helmond Sport - Excelsior 2-1
FC Oss - Jong Twente 2-1
Telstar - Jong Ajax 3-1


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.