Munir: 'Ik moest genieten van het moment'

Reacties

Spanje beleefde een mooie avond tegen Macedonië (5-1 zege). Voor Barcelona-belofte Munir El Haddadi was het een wedstrijd om niet te vergeten.

Munir: 'Ik moest genieten van het moment'

Het scoreverloop van de EK-kwalificatiewedstrijd leende zich er ook voor om Munir te laten debuteren, waarmee de weg naar de Marokkaanse nationale ploeg is afgesloten. De Leeuwen van de Atlas waren een optie aangezien zijn vader afkomstig is uit dat Noord-Afrikaanse land.

Bij de stand van 4-1 in het voordeel van Spanje bracht Vicente Del Bosque Munir binnen de lijnen. Maar voor de bondscoach was er geen bijzondere aanleiding de aanvaller te laten invallen. 'De enige reden dat Munir speelde is dat hij de enige speler in de selectie was die nog niet had gespeeld buiten keeper Kiko Casilla', zei Del Bosque na de 5-1 zege, vier dagen na de 1-0 oefennederlaag in Frankrijk.

Met zijn negentien jaar en zeven dagen werd Munir de op drie na jongste debutant bij Spanje. Alleen Bojan Krkic (18 jaar en 13 dagen), Cesc Fàbregas (18 jaar en 301 dagen) en Sergio Ramos (18 en 361 dagen) waren jonger bij hun eerste optreden voor La Roja.

'We hebben hem een kans gegeven vanuit de beloftes van Spanje. Ik kan me voorstellen dat hij gevoelens voor Marokko heeft, maar hij was nu hier omdat hij daarvoor gekozen heeft', aldus Del Bosque.

Munir kende geen twijfels. Hij zag een droom uit zijn jeugd in vervulling gaan. 'Ik ben hier geboren en ben zeer gelukkig met mijn debuut', zei de aanvaller, die in de 77ste minuut zijn entree maakte. 'Del Bosque vertelde me te doen wat ik bij Barcelona doe en te genieten van het moment. Ik weet dat ik eigenlijk bij Jong Spanje zit, maar ik zal vechten als ik  een nieuwe kans krijg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.