Mühren houdt Jóhannsson weer op de bank bij AZ

Reacties

Aron Jóhannsson is al enige tijd volledig hersteld van zijn enkelblessure, maar dat betekent niet dat John van den Brom de 24-jarige aanvaller tegen FC Utrecht weer in de basis zet. De trainer van AZ vindt dat Robert Mühren het bij afwezigheid van Jóhannsson dusdanig goed heeft gedaan dat hij mag blijven staan.

Mühren houdt Jóhannsson weer op de bank bij AZ

Terwijl Jóhannsson herstelde van een enkelblessure, bemoeide Mühren zich nadrukkelijk met de doelpuntenproductie van de Alkmaarders. De 25-jarige spits gaf tegen FC Groningen (4-2) twee assists en scoorde vervolgens tegen zowel PSV (2-4) als Go Ahead Eagles (2-0). 'Robert is belangrijk geweest met goals, de teamdiscipline en het meeverdedigen. Hij verdient een basisplaats', zegt Van den Brom op de AZ-website.

Jóhannsson keert ook niet meteen terug in de basis, omdat Van den Brom niet al te veel wil wisselen in zijn elftal. 'De kracht van dit AZ is dat we bepaalde vastigheden in de ploeg hebben en dus vaak in dezelfde samenstelling spelen.' Het leverde zijn ploeg de derde plaats op, die AZ zondag in De Galgenwaard moet verdedigen tegen Utrecht.

Sterker
Behalve Celso Ortiz kan Van den Brom tegen de Domstedelingen over een fitte selectie beschikken. 'De ploeg staat er fysiek ge-wel-dig voor. Dat is in deze beslissende fase van het seizoen heel belangrijk. En je merkt: als het goed gaat, wil iedereen erbij zijn. Dan worden kleine pijntjes niet meer gevoeld. Fysiek worden we alleen maar beter en sterker. Daarmee kunnen we het verschil maken met onze concurrenten.'

Dat AZ in Utrecht moet proberen Feyenoord (twee punten minder) voor te blijven, terwijl het elftal van trainer Robby Alflen eind vorig jaar in Alkmaar met 3-0 won, doet Van den Brom weinig. 'Inmiddels spelen we in een ander systeem en zijn we veel verder. Heeft AZ het traditioneel lastig in Utrecht? Dat zegt mij niets. We draaien goed, dus het maakt niet uit tegen wie we spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.