'Mr Champions League' ziet kansen Wolfsburg tegen Real

Reacties

Routinier Dante heet dankzij de successen met Bayern München bij VfL Wolfsburg Mr. Champions League, maar aan komende tegenstander Real Madrid bewaart de Braziliaan louter slechte herinneringen.

'Mr Champions League' ziet kansen Wolfsburg tegen Real

Met 35 duels in de Champions League is Dante bij VfL Wolfsburg de man die het klappen van de zweep kent in het belangrijkste Europese clubtoernooi. In 2013 mocht de Braziliaan de beker zelfs omhoog tillen.

Om dat ultieme gevoel nog een keer te krijgen moet Dante met Wolfsburg in de kwartfinale stunten tegen Real Madrid, dat woensdag op bezoek gaat in de Volkswagen Arena. Juist die Spaanse club heeft de Braziliaan donkere dagen bezorgd in 2014. Na de onverwachte nederlaag (0-1) in Madrid volgde een nog pijnlijker 4-0 verlies in München, waardoor de finale definitief een brug te ver was voor Bayern.

Die ervaring leert Dante dat Wolfsburg geen enkel steekje kan laten vallen. 'Tegen ploegen van dit kaliber moet je altijd volledig geconcentreerd zijn en gedisciplineerd spelen. Anders wordt het zeer, zeer zwaar', aldus de Braziliaan in Duitse media in de aanloop naar de eerste kwartfinale tegen Real Madrid.

Ondanks de aanwezigheid van het gevreesde aanvalstrio Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale weigert Dante zich te laten leiden door angst voor Real Madrid. 'Bang was ik als kind, toen ik niet wist of ik de volgende dag iets te eten zou hebben. In voetbal moet je gewoon moed hebben. Als we compact spelen en de hele wedstrijd op en top geconcentreerd te werk gaan, kunnen we geschiedenis schrijven', zegt Dante over de kansen op een stunt van Champions League-debutant Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.