Moyes wil betere spelers: 'Tijd voor koerswijziging'

Reacties

Het doemscenario tekende zich de afgelopen maanden al stukje bij beetje af, maar werd zondag met de 2-0 nederlaag tegen Everton definitief: Manchester United ontbreekt volgend seizoen voor het eerst sinds 1995 in de Champions League. Manager David Moyes herhaalde na de verliespartij op Goodison Park dat zijn selectie niet goed genoeg is.

Moyes wil betere spelers: 'Tijd voor koerswijziging'

'Natuurlijk doet dit pijn. De Champions League hoort bij Manchester United', aldus Moyes, die de schuld voor de zevende plaats op de ranglijst in eerste instantie niet bij zichzelf legt. 'We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de club zo snel mogelijk terugkeert op dat podium. We zitten in een overgangsfase.'

De Schot laat er geen gras over groeien; volgens hem heeft de spelersgroep een forse kwaliteitsimpuls nodig om het gat tot Liverpool, Chelsea en Manchester City te dichten. 'Het is zaak om een team bij elkaar te krijgen dat prijzen wint, of daar meer kans op maakt dan de huidige groep spelers. Het is tijd voor een koerswijziging', aldus Moyes, die het afgelopen jaar al miljoenenaankopen Juan Mata en Marouane Fellaini naar Old Trafford haalde. Komende zomer zint Moyes op defensieve versterkingen, terwijl hij ook een oogje heeft op spelmaker Toni Kroos van Bayern München.

Ramp
Dat de ramp zich uitgerekend op Goodison Park voltrok, maakte het voor Moyes extra pijnlijk. Bij Everton groeide de Schot uit tot kroonprins van het Britse trainersgilde, door de club met zeer beperkte middelen jaar in jaar uit boven zichzelf uit te laten stijgen. Moyes werd bij The Toffees dan ook op handen gedragen, maar lijkt inmiddels al een schim uit een ver verleden, want zijn opvolger Roberto Martinez heeft dit seizoen al het puntenrecord van Moyes uit de boeken gespeeld.

Moyes werd dan allesbehalve enthousiast ontvangen door zijn voormalige supporters. 'Ik heb er niet zoveel aandacht aan besteed. Ik heb vooral geprobeerd mijn werk zo goed als mogelijk te doen, maar het heeft een waardeloos resultaat niet kunnen voorkomen. Complimenten aan Everton.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.