Moyes: 'Ben meer een Mourinho dan een Guardiola'

Reacties

Na ruim een half jaar aan de zijlijn staat David Moyes te trappelen bij Real Sociedad zijn trainerscarrière een vervolg te geven. De Schot ziet positieve signalen.

Moyes: 'Ben meer een Mourinho dan een Guardiola'

Moyes heeft donderdag zijn enthousiasme uitgesproken bij zijn presentatie als nieuwe trainer van Real Sociedad, dat anderhalve week geleden vanwege een teleurstellende seizoenstart Jagoba Arrasate aan de kant had gezet.

'Ik wilde een ambitieuze club en dat is Real Sociedad. Ik heb het altijd mooi gevonden om met de besten te werken, en de Primera División is de beste competitie met de beste spelers', aldus de Schot, die voor anderhalf jaar tekende bij de nummer vijftien van Spanje.

'Sociedad is een traditierijke club met in het verleden grote Britse coaches als John Toshack en Chris Coleman in een grote competitie, waarin ook grote Britse coaches als Bobby Robson en Terry Venables hebben gewerkt', zei Moyes.

'Ik wil mezelf niet op dat niveau zetten. De tijd zal uitwijzen of mijn verblijf hier een goede beslissing is geweest', vertelde hij de Spaanse pers, die desgevraagd een inkijkje kreeg in zijn werkwijze. 'Ik ben waarschijnlijk meer een Mourinho dan een Guardiola.'

De Schot, die vorig seizoen na tien maanden werd ontslagen bij Manchester United, beseft dat hem een zware taak wacht. De 2-1 zege op Atlético Madrid – onder interim-coach Asier Santana – heeft hem moed gegeven. 'Natuurlijk is de positie op de ranglijst niet goed, maar ik hoop op continue verbetering. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest al de training te hebben gezien. Ik zag een fantastische instelling bij de spelers.'

'Ik begin de spelers te kennen. Ik kijk ernaar uit vrijdag te beginnen met de training, omdat de spelers beter zijn dan ze nu hebben laten zien. Het is mijn taak het beste uit de spelers te halen', aldus Moyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.