Mourinho-adept Karanka ontbreekt bij Boro na woedeaanval

Reacties

Een speler die na een conflict afwezig is bij een training is al een zeldzaamheid, maar een coach die om die reden ontbreekt, is helemaal bijzonder. Bij Middlesbrough is dat momenteel het geval. Manager Aitor Karanka kwam zaterdag niet opdagen bij de training en zit zondag ook niet in de dug-out bij de uitwedstrijd tegen Charlton Athletic.

Mourinho-adept Karanka ontbreekt bij Boro na woedeaanval

In een statement op de website probeert Middlesbrough de bizarre situatie te duiden. 'Assistent Steve Agnew zit zondag op de bank. We begrijpen dat de supporters meer details willen weten, maar op dit moment gaan we niet verder reageren.'

Verschillende Britse media melden dat een teambespreking op vrijdag de aanleiding was voor de afwezigheid van Karanka, die tussen 2010 en 2013 José Mourinho assisteerde bij Real Madrid. Karanka zou tijdens een gesprek met zijn spelersgroep woedend vertrokken zijn en een dag later keerde hij dus niet terug op het trainingsveld. Het is onduidelijk of de 42-jarige Spanjaard na dit weekeinde wél een gevolg gaat geven aan zijn werkzaamheden bij Middlesbrough.

Boro was de gedoodverfde kampioen in het Championship, maar in de laatste tien duels kwam de klad erin en werd er zeven keer puntenverlies (G3, V4) geleden. Op 1 maart luidde Karanka in de media al de noodklok na een 2-1 nederlaag tegen Blackburn Rovers. 'Ik kan niet begrijpen dat onze tegenstanders meer motivatie tonen dan wij. We liggen immers nog steeds op koers voor promotie.'

Middlesbrough staat tweede op het tweede Engelse niveau, wat aan het einde van het seizoen promotie naar de Premier League zou betekenen. De ploeg van Karanka heeft twee punten voorsprong op nummer drie Brighton & Hove Albion. Bovendien speelde het een wedstrijd minder dan de naaste concurrenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.