Mourinho zoekt geen club, FIFA maakt Powell vergeetachtig

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho zoekt geen club, FIFA maakt Powell vergeetachtig

'Ik zoek geen nieuwe club. De clubs zoeken mij.'
José Mourinho werd na zijn vertrek bij Chelsea met meerdere clubs in verband gebracht, maar de Portugees wilde in een interview met The Sun even duidelijk maken dat hij niet actief op zoek is. Hij noemt zichzelf niet voor niets The Special One.

• En terwijl Mourinho niet op zoek is naar een nieuwe club, lijkt het erop dat John Goossens (27) een nieuwe werkgever heeft gevonden. De ex-middenvelder van NEC en Feyenoord is op proef bij Chicago Fire en kwam daar met dit kunststukje.

'Krijg dan de kolere maar.'
Dat was de gedachte van Ajax-trainer Frank de Boer toen de zieke hoofdcoach het competitieduel met FC Groningen (2-1 zege) door een slechte internetverbinding op zijn hotelkamer maar slecht kon volgen. De laatste tien minuten van die wedstrijd miste hij door de technische malheur, bekende de inmiddels herstelde De Boer vrijdag tijdens zijn perspraatje.

'Dit gun ik hem zeker niet, maar hij zal ermee moeten dealen.'
De toestand van Manchester United-manager Louis van Gaal, die donderdagavond het eerste Europa League-duel met FC Midtjylland met 2-1 verloor, gaat De Boer aan het hart. 'Ik hoop dat hij het tij kan keren, maar of je nou bij Feyenoord, Ajax, PSV of Manchester United werkt: als je verliest, krijg je kritiek. Dat is inherent aan een topclub.'

'Ik heb FIFA zitten spelen, om heel eerlijk te zijn.'
De aan Hull City-verhuurde Nick Powell was even vergeten dat zijn eigenlijke broodheer Manchester United al vroeg op de donderdagavond aftrapte tegen FC Midtjylland. Een ieder die de wedstrijd van The Red Devils wel live heeft gevolgd zal zeggen: 'Goede keus, Nick!'. (Press Association)

• Braga-middenvelder Nikola Vukcevic kreeg donderdagavond in het Europa League-duel met FC Sion misschien wel de meest bizarre tweede gele kaart van dit voetbalseizoen. Hij moest niet naar de kant, ging toch en toen hij terug het veld in wilde, zag hij een rode prent.

'Achteraf gezien had Joachim Löw het beter niet nog een keer moeten zeggen.'
De Duitse bondscoach motiveerde Mario Götze voor de WK-finale van 2014 door te zeggen dat hij moest laten zien dat hij beter was dan Lionel Messi. En het werkte, want de middenvelder werd matchwinner. Maar dat Löw zijn motivatiemethode had gedeeld met de mondiale pers, vond Götze iets minder. 'Journalisten begonnen me nog meer te vergelijken met Messi, maar dat slaat nergens op.' (Goal)

'Ik mis Juventus.'
Arturo Vidal neemt het komende week in de Champions League met Bayern München op tegen Juventus en dat is voor de Chileen een bijzonder duel. De middenvelder stond namelijk vier jaar onder contract bij De Oude Dame. 'Het zal even raar zijn, maar ik wil met Bayern de kwartfinales bereiken.' (Tk)

• Sommige bedrijven spelen slim in op de actualiteit, zoals Netflix deed ter promotie van de eigen serie 'Better Call Saul', waarin een louche advocaat de hoofdrol speelt.

'Ik weet niet of het bewust is of bewijsdrang, maar het is gebeurd en ik neem het hem niet in dank af natuurlijk. Het was leuk geweest als hij iets meer had laten horen, maar we moeten verder.'
• De door PSV aan NEC verhuurde Marcel Ritzmaier schopte in Eindhoven Luuk de Jong al uit de wedstrijd en zorgde er afgelopen weekend in Nijmegen voor dat Jorrit Hendrix vroegtijdig naar de kant moest. Zijn meest recente slachtoffer was wat teleurgesteld in de Oostenrijker, bekende hij in een interview met Omroep Brabant.

'Ik eet Atlético net als deze soep.'
• Laat Diego Simeone het niet horen! PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin eet erwtensoep en legt direct de link naar de Champions League-ontmoeting met Atlético Madrid komende woensdag. (PSV TV)

'Hij heeft nog veel te leren.'
• Tottenham Hotspur-revelatie Dele Alli is op zijn vingers getikt door manager Mauricio Pochettino. De negentienjarige Engelsman vond het nodig om in de Europa League-wedstrijd tegen Fiorentina na te trappen, maar kwam weg met een gele kaart. (BBC)

'Als ze bij Southampton zouden spelen, pakken we de titel.'
• Southampton-manager Ronald Koeman is in gesprek met El Periodico lovend over Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Voorlopig moet de ex-Barcelona-speler het bij The Saints toch echt met Graziano Pellè, Shane Long en Sadio Mané doen. Ook niet mis.

• Je kunt zeggen wat je wilt over Chelsea-middenvelder Cesc Fabregas, maar hij is niet bang aangelegd. Volgens Spaanse media zocht de Spanjaard Zlatan Ibrahimovic in de spelerstunnel op na de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-1 nederlaag). Uitlatingen van de Zweed waren in het verkeerde keelgat geschoten bij de normaal zo kalm ogende spelmaker.

'Vier van de vijf kandidaten hebben met me gesproken, maar ik kan geen kant kiezen. Dat is onmogelijk.'
• Mooi, zo'n integer gebaar van de geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Zwitser blikte in gesprek met het Franse radiostation RMC vooruit op de FIFA-verkiezingen van 26 februari. Of wacht hij op een envelopje?

Die Gelbe Wand schitterde donderdagavond als vanouds. De Borussia Dortmund-supporters lieten zich voorafgaand aan het Europa League-duel met FC Porto van hun beste kant zijn. Kunst met de hoofdletter K.

• De sfeeractie van de Anderlecht-supporters mocht er eveneens zijn.

• Ex-verdediger Danny Mills wees voormalig Arsenal-vedette Robert Pirès aan als de man die de schwalbe introduceerde op de Engelse velden. Onzin, zegt de Fransman tegen The Times. 'Die opmerking sloeg nergens op. Hij nam mij en Thierry Henry onder vuur, maar prees Messi. Als Messi en Suárez het proberen is het magisch, terwijl het bij mij of Thierry respectloos is. We hebben het geprobeerd, maar het ging mis. Het was grappig en we gingen over tot de orde van de dag.'

'Deze jongen wil ooit een oranje shirt dragen. En dan bedoel ik niet bij FC Volendam.'
• FC Utrecht-verdediger Timo Letschert steekt zijn ambities niet onder stoelen op banken. De mandekker hoopt ook nog ooit in de Bundesliga te spelen. 'Duitsland past bij me, denk ik.' Van een periode bij FC Volendam lijkt hij niet te dromen. (AD)

• Real Madrid zag Paris Saint-Germain-aanvaller Ángel Di María niet graag terugkeren in Spanje, zo blijkt uit een document op onthullingswebsite Football Leaks. Bij de verkoop aan Manchester United was zelfs een anti-Barcelona-clausule opgenomen. De Madrilenen kregen een vergoeding van minimaal dertig miljoen euro als Di María door United aan Barça verkocht werd.

'Ik hoop dat ze kampioen worden, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het voor iedereen bij de club leuk zou vinden.'
• Sinds het vertrek van Nigel Pearson lijkt niets onmogelijk bij Premier League-koploper Leicester City, dat onder leiding van Pearson nog tegen degradatie vocht. De voormalige manager gunt niet iedereen bij The Foxes het succes, zo laat hij weten aan The Times.

Ryan Babel lijkt niet onder de indruk te zijn van de zangkwaliteiten van Robin van Persie. Wij ook niet, Ryan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.