Mourinho zeer kritisch op elftal na blamage bij Granada

Trainer José Mourinho heeft zich zéér verbaasd over het optreden van zijn Real Madrid op bezoek bij Granada (1-0 verlies). Een drietal spelers heeft in het bekerduel met Barcelona woensdag geen minuten gemaakt, maar maakte volgens de oefenmeester een allesbehalve fitte indruk.

Door een eigen treffer van Cristiano Ronaldo ging Madrid met 1-0 onderuit. 'Van sommigen begrijp ik dat ze moe waren, omdat ze de hele wedstrijd tegen Barcelona (woensdag in het toernooi om de Copa del Rey, red.) hard hebben gewerkt. Van anderen begrijp ik niet waarom ze moe waren', doelt Mourinho op bijvoorbeeld Sergio Ramos, Fábio Coentrão en Angel di María.

'Zij zaten tegen Barcelona op de tribune of op de bank', vervolgt de coach van de Madrilenen. Het drietal speelde tegen Granada vanaf het begin; Coentrão werd na ruim een uur gewisseld.

'Met name de eerste helft heb ik me geërgerd aan het team', zoomt Mourinho in op het duel. 'De tweede helft hebben we gedomineerd en hadden we kansen op de gelijkmaker, maar tevreden ben ik niet met wat we hebben laten zien.'

Voor Granada had Mourinho positievere woorden over. 'Het was een waar voetbalfestival voor hen. Ze waren erg gemotiveerd met een nieuwe coach, enkele nieuwe spelers en dan spelen tegen een team als Real Madrid; dat maakt het allemaal mooi voor hen. Ze hebben de drie punten verdiend en in de tweede helft goed verdedigd.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.