Mourinho wilde Wenger slaan, 'alcoholverbod' HFC

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho wilde Wenger slaan, 'alcoholverbod' HFC

'Ik vertelde hem: hier durf je dat, omdat je weet dat ik niet kan reageren. Maar op een dag kom ik je tegen op straat…'
• Dat José Mourinho geen fan is van collega-manager Arsène Wenger, is zachtjes uitgedrukt. In het nieuwe boek Jose Mourinho: up close and personal doet auteur Robert Beasley een boekje open over hoe The Special One écht tegen de Fransman aankijkt. De slechte verhouding kende in oktober 2014 (foto) zijn climax toen beide managers clashten langs de zijlijn. Mourinho sloot daarna niet uit 'het gezicht van Wenger te verbouwen' als hij hem ooit eens tegenkomt buiten het stadion. De Arsenal-manager wilde er vrijdag niet op reageren. 'Maar dat boek ga ik zeker niet lezen.' (The Daily Mail)

• Meer nieuws over Mourinho. Volgens oud-speler Danny Murphy wilde de Portugees in 2004 maar al te graag werken bij Liverpool, dat toen een opvolger zocht voor Gérard Houllier. Het werd uiteindelijk Chelsea, omdat Rafael Benítez de voorkeur kreeg op Anfield. 'Toen Benítez werd benoemd tot Liverpool-trainer, ging het tussen hem en Mourinho. Ik weet dat Mourinho die job heel graag wilde. Maar Liverpool koos toen voor Benítez, wegens zijn prestaties met Valencia in Spanje was hij een zekerheidje.'

• De tijd dat 1. FC Köln meestreed om de Duitse titel dateert van jaren terug. Nu staat de kampioen van 1964 en 1978 met tien punten echter tweede in de Bundesliga achter Bayern München. Die goede seizoenstart zorgt ervoor dat de club met de selectie premies voor het bereiken van de Europa League of de Champions League heeft afgesproken. Er is zelfs gesproken over een kampioensbonus, vertelt directeur Jörg Schmadtke tegen Bild. Zou de voorspelling van Lukas Podolski dan toch uitkomen?

'Als alles crescendo blijft gaan, zie ik Matthijs de Europese top halen'
• Voormalig Ajax-verdediger Barry Hulshoff is de begeleider van Matthijs de Ligt, die woensdag zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hulshoff voorspelt het zeventienjarige talent een grote toekomst. 'Ik heb geen glazen bol. Je weet nooit of hij tegen blessures aanloopt of dat er coaches zijn die het niet in hem zien zitten, al kan ik me dat niet voorstellen.' (De Telegraaf)

• De Koninklijke HFC had woensdag succes in het KNVB-bekertoernooi door OJC Rosmalen met 6-1 te verslaan. De oudste voetbalclub van Nederland deed zonder de naam van de shirtsponsor op de borst waarmee het dit seizoen begon: Scotch Whisky International. De KNVB was namelijk onverbiddelijk: volgens de reglementen mogen voetbalclubs geen reclame maken voor alcohol. Het kwam HFC op een boete van 4540 euro te staan. De club werd zelfs voorwaardelijk uit de competitie gehaald. Binnen twee weken moet de Tweede Divisionist nieuwe wedstrijdkleding dragen. 'Van 4500 euro zullen we niet failliet gaan. Maar het is natuurlijk wel een enorme kostenpost', zegt voorzitter Gert-Jan Pruin. HFC gaat in beroep. (RTV Noord-Holland).

'Het verbaast me dat hij niet op een hoger niveau speelt in het betaalde voetbal'
• Vitesse-trainer Henk Fraser was na het met 7-2 gewonnen bekerduel met De Dijk kritisch op zijn eigen ploeg, maar lovend over de spits van de tegenstander: Dennis Kaars.' Dat is een uitstekende speler die heel veel zaken beheerst. Hij is al wel 28 jaar, dus als hij nog wat wil moet hij opschieten. Ik vind het een mooie speler om naar te kijken en heb genoten van zijn goal. Een echte goaltjesdief.'  (Omroep Gelderland)

• Over goaltjesdieven gesproken: Paolo Rossi is vandaag zestig jaar geworden. De topscorer van het WK 1982 en voormalig spits van de succesploeg van Juventus in de jaren tachtig geldt nog altijd als een van de beste Italiaanse spitsen aller tijden. Zijn verjaardag is voor ons een goed excuus om wat prachtige beelden te delen.      

   

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.