Mourinho vreest 'wereldrecord' door gebrek aan penalty's

Reacties

José Mourinho heeft de arbitrage in Engeland opnieuw een steek onder water gegeven. De manager van Manchester United vindt dat zijn ploeg dit seizoen weinig strafschoppen krijgt.

Mourinho vreest 'wereldrecord' door gebrek aan penalty's

In 26 officiële wedstrijden in Engeland dit seizoen verdiende United in totaal één penalty. Zlatan Ibrahimovic maakte op 19 augustus in het competitieduel met Southampton (2-0) geen fout vanaf elf meter na een overtreding van Jordy Clasie.

Mourinho vindt het verbazingwekkend dat zijn ploeg sindsdien nooit meer mocht aanleggen van elf meter in de Premier League, FA Cup en League Cup. 'Eén penalty in zoveel wedstrijden is heel bijzonder. Misschien komen we daarmee wel in aanmerking voor het Guinness Book of World Records', grapte de Portugees zondag tegen Metro.

De uitspraken van Mourinho komen daags na de topper op Old Trafford tegen Liverpool (1-1), waarin United een strafschop tegen kreeg na een knullige handsbal van Paul Pogba. De toegekende penalty was een prooi voor James Milner, die namens Liverpool tekende voor de openingstreffer.

'Volgens mij was dat wel een penalty', gaf Mourinho ruiterlijk toe. 'Dit seizoen zijn drie van onze wedstrijden gefloten door Michael Oliver en in elk duel kregen we een strafschop tegen. Dus ik ben blij voor de arbitrage als deze penalty terecht blijkt te zijn.'

Managers José Mourinho en Jürgen Klopp hadden tijdens de clash een verhitte discussie bij de zijlijn na geduw tussen Ander Herrera en Roberto Firmino. Volgens Klopp wilde Mourinho Liverpool-speler Firmino een kaart aansmeren.
Managers José Mourinho en Jürgen Klopp hadden tijdens de clash een verhitte discussie bij de zijlijn na geduw tussen Ander Herrera en Roberto Firmino. Volgens Klopp wilde Mourinho Liverpool-speler Firmino een kaart aansmeren.

In de Europa League komt Manchester United er overigens minder slecht af wat betreft het toekennen van strafschoppen. De Mancunians mochten in het groepsduel met Fenerbahçe liefst twee keer aanleggen van elf meter. Anthony Martial en Paul Pogba faalden destijds niet in de afronding.

Recordbedrag
Pogba was zondag na afloop ook een van de meest besproken spelers. De 23-jarige middenvelder, die afgelopen zomer voor een recordbedrag van 105 miljoen euro werd overgenomen van Juventus, hoort naar eigen zeggen regelmatig dat hij te weinig invloed heeft op het spel van United. In twintig Premier League-duels is Pogba goed voor vier doelpunten en drie assists.

De Fransman vindt dat zijn criticasters geen recht van spreken hebben. 'Als middenvelder is het niet mijn taak om doelpunten te maken', zegt Pogba tegen ESPN. 'Ik kan wel het verschil maken in wedstrijden, maar ik moet ook veel defensieve arbeid verrichten. Ik moet meer aan het team denken dan aan mezelf.'

Pogba is zelf niet meer bezig met zijn historische transfersom, maar hij beseft dat het publiek nu juist meer van hem verwacht. 'Men denkt dat een speler voor dit transferbedrag veel moet scoren en regelmatig assists moet afleveren. Maar zo zie ik het niet. Ik ben allang niet meer bezig met die transfersom. Ik heb maar een doel: Manchester United weer groot maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.