Mourinho verkiest Traore boven last minute-aankoop in CL

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho heeft in zijn Champions League-selectie voor komend seizoen een plek ingeruimd voor Bertrand Traore. De voormalige Vitesse-huurling krijgt de voorkeur boven last minute-aankoop Papy Djilobodji.

Mourinho verkiest Traore boven last minute-aankoop in CL

Mourinho was door de regels van de UEFA gedwongen een keuze te maken. Omdat Chelsea minder dan acht lokaal opgeleide spelers in zijn ploeg heeft, mochten The Blues maar 23 spelers inschrijven (in plaats van 25) voor de groepsfase van het miljoenenbal, waarin Dinamo Kiev, FC Porto en Maccabi Tel Aviv de opponenten zijn.

De dinsdag van FC Nantes overgenomen Djilobodji werd het slachtoffer van de beperking die zijn nieuwe werkgever werd opgelegd. Mourinho achtte het verstandiger met Traore en het Braziliaanse talent Kenedy twee extra aanvallers in te schrijven in plaats van de Senegalese verdediger. De zomeraanwinsten Asmir Begovic, Abdul Rahman Baba, Radamel Falcao en Pedro staan uiteraard ook op de lijst.

Dat Chelsea met slechts zes verdedigers begint aan het hoofdtoernooi van de Champions League, geeft Traore de mogelijkheid zijn Champions League-debuut te maken. De negentienjarige aanvaller maakte afgelopen seizoen indruk door zeventien keer te scoren voor Vitesse. De international van Burkina Faso kwam dit seizoen nog niet in actie voor de kampioen van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.