Mourinho van geen kwaad bewust: 'Giggs wilde mijn baan'

Reacties

De entree van José Mourinho betekende ook het afscheid van Ryan Giggs bij Manchester United. De Portugees speelde naar eigen zeggen geen rol in het vertrek van de clubicoon.

Mourinho van geen kwaad bewust: 'Giggs wilde mijn baan'

De 42-jarige Giggs vertrok na 29 jaar als speler en coach bij Manchester United. De oud-international van Wales zag na twee jaar assistentschap onder Louis van Gaal geen heil in een samenwerking met Mourinho.

Althans, de suggestie werd gewekt dat Mourinho Giggs richting de uitgang van Old Trafford had geduwd. Tijdens zijn eerste persconferentie gaf de Portugese coach zijn kant van het verhaal.

'Het is niet mijn verantwoordelijkheid dat Ryan niet meer bij de club is. Hij wilde de baan die de club aan mij heeft gegeven. Daar kan ik niets aan doen. Ryan wilde manager van Manchester United worden.'

Mourinho had wel degelijk plaats gehad voor Giggs. 'Je vraagt of ik hem een baan had aangeboden en of hij mijn assistent had kunnen zijn… Hij had alles kunnen zijn binnen de club wat hij wilde. Maar hij heeft zijn beslissing genomen. Hij wil manager zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.