Mourinho: 'Ik wil me niet verschuilen achter een filosofie'

Reacties

José Mourinho is als manager van Manchester United alleen tevreden als zijn elftal de titel grijpt in de Premier League. De Portugees wil zich naar eigen zeggen niet verschuilen achter een filosofie.

Mourinho: 'Ik wil me niet verschuilen achter een filosofie'

Waar voorganger Louis van Gaal – al dan niet noodgedwongen door een slechte seizoenstart – in zijn seizoenen bij Manchester United al vrij snel moest mikken op een plaats bij de eerste vier en dus plaatsing voor de Champions League, wil Mourinho de lat hoger leggen. In tegenstelling tot zijn voorganger wil The Special One het ook niet over filosofie hebben, bij hem draait het simpelweg om winnen.

'Ik ben nooit goed geweest met woorden. Ik wil me ook niet verschuilen achter een filosofie. Daar ben ik nooit goed in geweest en dat heb ik ook nooit geprobeerd', aldus Mourinho tijdens zijn persconferentie.

De nieuwe manager wil niet te lang stilstaan bij de prestaties uit het recente verleden. Door de tegenvallende prestaties in het voorbije seizoen komt United komend seizoen in de Europa League uit. 'Het zou makkelijk zijn om de focus te leggen op het feit dat we niet in de Champions League spelen. Een plaats in de topvier? Dat zou ik de doelstelling kunnen noemen, maar daar heb ik geen zin in. Ik ben agressiever. Ik wil winnen.'

De Portugese succesmanager verwacht in zijn eerste jaar al veel vooruitgang te kunnen boeken. Mourinho wil niet over een meerjarenplan spreken. 'Manchester United is een Champions League-club. Volgend jaar in juli wil ik niet wachten op de play-offs voor de Europa League, we zorgen ervoor dat we dan zijn waar deze club hoort te zijn: in de Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.