Mourinho troeft Koeman af, Hazard beste speler

Reacties

José Mourinho is in Engeland verkozen tot Manager van het Jaar. De Portugees van Chelsea troefde onder anderen Ronald Koeman af. Eden Hazard werd uitgeroepen tot beste Premier League-speler.

Mourinho troeft Koeman af, Hazard beste speler

Koeman presteerde dit seizoen uitstekend met Southampton, dat de Nederlander afgelopen zomer aanstelde als opvolger van de succesvolle Mauricio Pochettino. Maar onder Koeman waren de prestaties nóg beter: nooit vergaarde Southampton zoveel punten op het hoogste niveau.

Maar net als Garry Monk (Swansea City), Nigel Pearson (Leicester City) en Arsène Wenger (Arsenal) moest Koeman het afleggen tegen Mourinho, die Chelsea kampioen maakte. Voor de 52-jarige Portugees was het de derde keer dat hij de award won. Ook in 2005 en 2006 werd hij uitgeroepen tot Manager of the Season.

Chelsea leverde in Hazard ook de Player of the Season. De 24-jarige Belg volgde Luis Suarez op. Hij rekende af met drie ploeggenoten: Cesc Fàbregas, Nemanja Matic en John Terry. Ook Sergio Agüero (Manchester City), David de Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Alexis Sánchez (Arsenal) waren genomineerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.