Mourinho over rood Fellaini: 'Agüero is een erg slimme Argentijn'

Reacties

José Mourinho kon na afloop van de stadsderby tegen Manchester City leven met het gelijkspel (0-0). Over de rode kaart van Marouane Fellaini had de Portugese manager van Manchester United zoals altijd een geheel eigen mening.

Mourinho over rood Fellaini: 'Agüero is een erg slimme Argentijn'

Fellaini werd in de 84ste minuut van het veld gestuurd, omdat de Belgische middenvelder onder de ogen van scheidsrechter Martin Atkinson een kopstoot uitdeelde aan Sergio Agüero. 'Marouane is gefrusteerd', zei Mourinho na afloop tegen de BBC. 'Hij zei dat een andere speler waarschijnlijk geen rode kaart had gekregen. Hij zei dat Agüero slim reageerde.' En: 'Ik denk dat het een combinatie van beide is: een beetje rood en een beetje een erg slimme, erg ervaren Argentijnse speler', vulde Mourinho aan bij Sky Sports.

Atkinson verzekerde Mourinho er na afloop van dat hij nog altijd achter zijn beslissing stond. De Portugees kon zelf niet anders dan adequaat reageren op de situatie. 'Het enige dat ik weet is dat we nog bijna vijftien minuten te spelen hadden met een vermoeide ploeg. We moesten toen voor het gelijkspel gaan en voor een punt vechten. Met zo veel wedstrijden en zo veel blessures is de vermoeidheid enorm, maar de jongens hebben alles gegeven.'

Aanvankelijk was Mourinho nog erg tevreden over het spelverloop, maar in de tweede helft zakte United steeds meer weg. 'De eerste helft ging precies zoals we wilden. We hadden de totale controle en hadden het verdedigend relatief gemakkelijk. In de tweede helft konden we zelfs niet beginnen aan een counter. We verloren veel te snel te bal.' De Portugees weet het aan het ontbreken van belangrijke middenvelders als Paul Pogba.

Het dubbele programma, Europa League en Premier League, begint zijn tol te eisen. Mourinho klaagde er eerder al over en deed dat na afloop van de derby weer. 'Waarom is Paul Pogba geblesseerd? Omdat hij twee uur gespeeld heeft tegen Anderlecht en twee dagen later tegen Burnley weer moest spelen. We hebben pech met zware knieblessures, maar ook met blessures die het gevolg zijn van vermoeidheid. Maar we zullen tot het einde blijven vechten.'

Fosu-Mensah
De tegenslagen blijven zich opstapelen, constateerde Mourinho met lede ogen. 'Vandaag hebben we weer twee spelers verloren. Timothy Fosu-Mensah liep bij zijn laatste actie van de wedstrijd een serieuze blessure op en Fellaini is geschorst. We gaan er kwantitatief op achteruit. Het is erg lastig voor ons, maar het karakter van onze jongens is geweldig en ik ben erg trots op ze', besloot Mourinho, die met United al 24 duels op rij ongeslagen is in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.