Mourinho laat zeven basisspelers van Real in Madrid

Real Madrid staat woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax zeker niet in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap. Coach José Mourinho liet liefst zeven basisspelers achter in de Spaanse hoofdstad.

Mourinho laat zeven basisspelers van Real in Madrid

Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marcelo, Iker Casillas, Lassano Diarra, Pepe, Sami Khedira en de geblesseerde Ricardo Carvalho zullen niet in het vliegtuig richting Amsterdam stappen. Real, dat al geplaatst is voor de volgende CL-ronde, spaart zijn topspelers met het oog op de naderende confrontatie met aartsrivaal Barcelona.

Mourinho nam in totaal negentien spelers mee, onder wie de herstelde Álvaro Arbeloa en Xabi Alonso, zaterdag tegen Sporting Gíjon nog geschorst. Daarnaast is een aantal jeugdspelers aan de selectie toegevoegd.

Overigens doet dat volgens Ajacied Vurnon Anita niets af aan de kracht van Real Madrid. 'Wij weten dat alle spelers van Real individueel erg goede spelers zijn', aldus de verdediger annex middenvelder in gesprek met Novum. 'Het maakt eigenlijk niet uit wie er speelt. Er staat sowieso een sterke ploeg op het veld.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's