Mourinho kan snel weer beroep doen op Kaká

De Braziliaan Kaká is dicht bij een rentree in de hoofdmacht van Real Madrid. De middenvelder was liefst vijf maanden uit de roulatie met een knieblessure, maar heeft inmiddels de training hervat.

Mourinho kan snel weer beroep doen op Kaká

De voormalig wereldvoetballer van het jaar nam deze zomer wel deel aan het WK in Zuid-Afrika, maar ontkwam na de zomer niet aan een ingreep. Bij zijn rentree op het trainingsveld van De Koninklijke blonk de Braziliaan direct uit.

'Hij is er lange tijd uit geweest, maar heeft nu al aangetoond dat hij een voormalig Gouden Bal-winnaar is. Ik ben er zeker van dat hij veel voor ons gaat betekenen', vertelt teamgenoot Pedro León.

Kaká worstelde voor zijn blessure met het hoge verwachtingspatroon bij Real. De Madrilenen namen hem voor 65 miljoen euro over van AC Milan, maar de Braziliaan kon zijn belofte nog niet inlossen.

Nu Kaká zo goed als fit is, kan hij in de drukke januarimaand zijn rentree maken. Zaterdag treft Real in de Madrileense derby Getafe, dat de laatste zes jaar pas twee keer verloor in eigen huis van de stadgenoot. Woensdag staat het bekerduel met Levante op het programma en volgende week zondag is nummer drie Villarreal in Santiago Bernabéu de opponnent.

De aanstaande terugkeer van Kaká is goed nieuws voor Mourinho, die minder florissante berichten kreeg over Gonzalo Higuaín. De Argentijnse spits staat al een maand buitenspel met een rugblessure. Waar aanvankelijk werd gehoopt dat de kwetsuur met rust zou genezen, bleek die diagnose te voorspoedig. Higuaín moet onder het mes en is op zijn vroegst begin januari weer speelklaar.

Voor zaterdag kan trainer José Mourinho eveneens niet beschikken over de geschorste Pepe en Ricardo Carvalho.

Overigens kreeg Mourinho op de valreep van 2010 nog een fraaie prijs. La Gazzetta dello Sport riep de Portugees uit tot 'Man van het Jaar' in de categorie Sport. Voor het eerst in 32 jaar viel die eer iemand uit de voetbalwereld ten deel. De Italiaanse sportkrant ziet Mourinho als initiator achter het succes van Internazionale, dat in 2010 de treble veroverde. De Chosen One troefde maar nipt de Spaanse tennisser Rafael Nadal af. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's