Mourinho jubelt: 'We hebben beste Engelse club verslagen'

José Mourinho is apetrots op de 2-1 overwinning die zijn Chelsea boekte op Manchester City. Volgens de Portugese manager versloeg zijn elftal de beste formatie van de Premier League.

Mourinho jubelt: 'We hebben beste Engelse club verslagen'

'Dit is een erg belangrijke zege voor ons. Niet alleen vanwege de punten, maar ook omdat we van een fantastisch elftal gewonnen hebben. City is volgens mij het beste team in deze afdeling en als je daarvan wint, geeft dat een extra speciaal gevoel', aldus Mourinho, die Chelsea naar de tweede plaats zag stijgen.

Mourinho erkende dat de driepunter tegen City gelukkig tot stand kwam. Fernando Torres maakte namelijk de winnende treffer na een fout van doelman Joe Hart van de ploeg uit Manchester. 'Dat soort momenten heb je nodig om zo'n wedstrijd te winnen. Het was een mazzeltje voor ons.'

Torres maakte niet alleen het cruciale doelpunt, maar leverde ook de assist voor de 1-0 van André Schürrle en baarde opzien met een schot uit een lastige hoek dat op de lat belandde. 'Hij speelde onder mij zijn beste wedstrijd tot nu toe', prees Mourinho. 'Wat me nog het meest tevreden stelt is dat hij die geweldige prestatie leverde nadat hij in de openingsfase een enorme kans miste', refereerde Mourinho aan het moment waarbij Torres slordig over mikte op aangeven van Ramires.

Manager Manuel Pellegrini van City weigerde zijn doelman Hart af te vallen na de nederlaag in West-Londen. 'Het is nu niet het juiste moment om iemand als zondebok aan te wijzen', vond de Chileen, die van mening was dat zijn elftal op zijn minst een punt verdiende. 'We speelden een heel goede wedstrijd en na rust kregen we twee of drie enorme kansen. Deze nederlaag doet daarom pijn.' City zakte door de verliespartij naar de zevende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen