Mourinho is op zijn hoede voor sterkte selectie Schalke

Als Chelsea dinsdag op bezoek gaat bij Schalke 04 treffen de Engelsen de koploper van Groep E van de Champions League. Zelf staat Chelsea tweede. Logischerwijs is manager José Mourinho op zijn hoede.

Mourinho is op zijn hoede voor sterkte selectie Schalke

'Wij missen een paar spelers, maar zij ook. Niet alleen de elf basisspelers, maar de hele selectie bepaalt de sterkte van een team. En zij hebben gewoon een heel goed team', weet Mourinho. 'Want wat is bij hen het verschil tussen Jefferson Farfán (hamstringblessure, red.) en Christian Clemens of Max Meyer? Of tussen Marco Höger (knieblessure, red.) en Roman Neustädter?', vergelijkt de Portugees de afwezigen en hun mogelijke vervangers. Bij Schalke zal ook Klaas-Jan Huntelaar vanwege knieproblemen ontbreken.

Hoe Chelsea gaat spelen wilde Mourinho, op het feit dat John Terry in de basis start na, nog niet verklappen. Wel kan de oefenmeester weer beschikken over André Schürrle. De Duitser scoorde vorige week in twee interlands nog vier keer, maar moest het duel met Cardiff City (4-1 winst) missen door een spierblessure. Linksback Ashley Cole ontbreekt door een ribblessure.

In het perspraatje vooraf ging Mou ook nog even in op de rode kaart die hij in dat duel ontving. 'Ik weet niet waarom de scheidsrechter me mijn werk niet liet doen. Totdat ik weet waarom, reageer ik er niet op', klaagde de Portugees. De Engelse voetbalbond maakte maandagavond bekend dat het Mourinho beschuldigt van 'onbehoorlijk gedrag'. Hem wacht dus een schorsing.

Overigens liet verdediger Ryan Bertrand weten dat die rode kaart (in de zeventigste minuut bij een stand van 2-1) Chelsea had geholpen. 'De trainer toont daarmee passie. Je zag daarna dat de ploeg en fans hem volledig steunden. Die Mourinho-spirit was weg, maar is nu weer terug bij de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen