Mourinho: 'Terry heeft zijn zelfvertrouwen weer terug'

John Terry is bezig aan zijn tweede leven bij Chelsea. Daarmee heeft de Engelse verdediger ook de gerezen twijfels van manager José Mourinho weggenomen.

Mourinho: 'Terry heeft zijn zelfvertrouwen weer terug'

'Hij heeft zijn zelfvertrouwen weer terug', zegt Mourinho over de wederopstanding van de 32-jarige routinier. Onder de Portugese manager is Terry weer de vertrouwde rots in de branding in het centrum van de defensie van Chelsea.

Bij zijn terugkeer afgelopen zomer op Stamford Bridge had Mourinho zijn twijfels wat er over was van de oude Terry die hij kende van zijn eerste dienstverband bij Chelsea. Onder zijn voorganger Rafael Benítez was de verdediger geen vaste waarde meer. De perikelen rond de nationale ploeg en de schorsing wegens racistisch taalgebruik hadden zijn weerslag op het spel van de routinier.

'De laatste jaren speelde hij niet veel, had problemen op en buiten het veld, was geschorst om verschillende redenen, had blessures en had een manager die hem onvoldoende vertrouwen gaf. Het had er op een gegeven moment de schijn van dat zijn carrière de verkeerde kant op ging', aldus Mourinho.

De Portugese manager zag vanuit zijn toenmalige standplaats Madrid met lede ogen aan dat de status van Terry tanende was. 'Zelfs ik vroeg me af wat er met die jongen aan de hand was; fysieke en psychische problemen. Ik ben blij dat hij bewijst nog steeds een topspeler te zijn. En gezien wat hij heeft betekend voor Chelsea, verdient hij dat ook.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen