Mourinho geniet van professioneel Chelsea op Boxing Day

Reacties

José Mourinho heeft naar eigen zeggen een relaxte Boxing Day beleefd. De Portugese manager zag zijn ploeg op Stamford Bridge betrekkelijk eenvoudig winnen van subtopper West Ham United (2-0).

Mourinho geniet van professioneel Chelsea op Boxing Day

'We hebben heel goed gespeeld tegen een zware tegenstander', zo luidde het oordeel van Mourinho direct na afloop. 'Na ons doelpunt (John Terry opende na een half uur de score, red.) hebben we altijd de controle gehad. Ik ben blij met de manier waarop we de zege behaald hebben, West Ham is immers een zeer verdedigende ploeg. Maar we zijn uiterst professioneel met hun strijdwijze en het gevaar Andy Carroll omgesprongen', aldus de Portugees over de kopsterke West Ham-spits.

Door de zege kan Mourinho niet alleen achterover leunen als de concurrentie in actie komt, maar blijft Chelsea ook koploper. De manager is blij met de manier waarop Chelsea de laatste wedstrijden presteert. Na de 2-1 nederlaag bij Newcastle United werd immers drie keer op rij met 2-0 gewonnen; van Hull City, Stoke City en dus West Ham. 'Het team is heel degelijk', prijst Mourinho zijn ploeg. 'Ik beschik ook over een goede bank. De spelers die erin komen geven het team wat het op dat moment nodig heeft. Ik ben enorm blij met mijn ploeg. We doen het heel erg goed momenteel.'

Net als tegen Stoke vond aanvoerder Terry opnieuw het net. Ook hij sprak van een degelijke zege. 'Diego Costa heeft nog maar eens bewezen hoe belangrijk hij is', verwees hij naar de Spanjaard die een goal (zijn dertiende in de competitie) en een assist voor zijn rekening nam. 'De druk ligt nu bij de concurrenten. Het enige wat wij nu moeten doen is deze vorm doortrekken.'

Big Sam
Waar West Ham-coach Sam Allardyce, die dit seizoen met West Ham verrast, had gehoopt op een stuntje kwam hij bedrogen uit. 'Ze waren inderdaad te goed. Pas na die 2-0 kwamen wij in de wedstrijd. Het was simpelweg een verschil in kwaliteit. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze echt op hun best moesten presteren om een goed resultaat bij Chelsea te halen. En misschien zou die ploeg dan nog wel te goed zijn. Dat is dus gebleken', aldus Big Sam, die moet vrezen dat het Southampton van trainer Ronald Koeman door te winnen bij Crystal Palace de vierde plek weer overneemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.