Mourinho baalt van ophef: 'Martial moet naar mij luisteren'

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho vindt de toespelingen op een vertrek van Anthony Martial (21) maar niets. Volgens de Portugees moet de Fransman vooral naar hem luisteren om beter te worden. En dan vooral niet naar zijn zaakwaarnemer.

Mourinho baalt van ophef: 'Martial moet naar mij luisteren'

Martial maakte in de zomer van 2015 voor liefst vijftig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar het United van Louis van Gaal. Vorig seizoen was hij in de competitie en in officieel verband nog clubtopscorer met zeventien treffers, waarvan elf in de Premier League. Dit seizoen stond de teller tot zaterdag pas op één treffer.

In het duel met Middlesbrough gaf de jonge Fransman evenwel een teken van leven. Hij was continu dreigend, pegelde een bal van afstand tegen de paal en tekende uiteindelijk voor de 1-1 (foto) in het duel dat United in de slotfase nog won: 2-1.

Het goede optreden was het einde van een week waarin er veel over Martial werd gesproken, maar dan vooral over een mogelijk vertrek. 'Anthony moet naar mij luisteren en niet naar zijn zaakwaarnemer', stelde Mourinho na afloop van de zege op Middlesbrough in de Engelse media. 'Hij moet naar me luisteren om iedere dag beter te worden.'

Zaakwaarnemer Philippe Lamboley had eerder deze  week nog laten doorschemeren dat Sevilla concrete interesse heeft in de Franse aanvaller en dat een akkoord er zomaar zou kunnen komen. 'Ik lees iedere dag wat anders in de krant', vervolgde Mourinho. 'Martial naar Sevilla, Martial verhuurd, Martial ongelukkig… Hij moet vooral naar mij luisteren en beter worden. Want hij blijft een geweldige voetballer, die over alle kwaliteiten beschikt om een topspeler te worden.'

Martial heeft het bij United te stellen met moordende concurrentie. Maar volgens Mourinho moet de aanvaller daar juist van leren. Hij neemt het proces rond Henrikh Mkhitaryan als voorbeeld. Ook hij moest lang geduld betrachten, maar speelt nu regelmatig. 'Ook zijn zaakwaarnemer had ik bijna iedere dag aan de lijn, maar nu draait hij volledig mee in het team', aldus Mourinho, die door de vijfde zege op rij meer en meer de top van de Premier League nadert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.