Morris held van de Verenigde Staten op Gold Cup

De Verenigde Staten en Panama liggen op koers om zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde van de Gold Cup. Beide landen wonnen vannacht hun wedstrijden.

Verenigde Staten - Martinique 3-2
Gemakkelijk ging het de Verenigde Staten allerminst af in de wedstrijd tegen het verrassende Martinique, dat voor rust de paal raakte. Omar Gonzalez zorgde acht minuten na rust toch voor de 1-0 door uit de rebound binnen te schieten. Jordan Morris (foto) maakte niet veel later de 2-0 na een goede aanval. Door goals van Kevin Parsemain en Johan Audel knokte Martinique zich terug tot 2-2, maar uiteindelijk groeide Morris uit tot de held van Team USA door de eindstand op 3-2 te bepalen.

Panama - Nicaragua 2-1
Panama had na het gelijkspel tegen de VS in de eerste wedstrijd al een punt en voegde daar tegen Nicaragua nog eens drie punten aan toe. Vlak na rust was het echter verrassend Nicaragua dat op voorsprong kwam via een geweldige knal in de bovenhoek van Carlos Chavarria, die daarmee het eerste doelpunt ooit maakte van zijn land op de Gold Cup. Twee minuten later werd het alweer 1-1 via Ismaël Diaz, die de bal in het dak van het doel lepelde na een soepele aanval. Gabriel Torres maakte er in de 57ste minuut van dichtbij 2-1 van en tekende daarmee voor het slotakkoord.

De Verenigde Staten en Panama hebben na twee wedstrijden vier punten. Martinique staat met drie punten op de derde plaats, terwijl Nicaragua is uitgeschakeld. De nummer drie van de groep speelt play-offs om toch nog de volgende ronde te kunnen bereiken. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks.