Morata dompelt Zweden in rouw en schiet Spanje naar het WK

Reacties

Spanje heeft zich zondagavond gekwalificeerd voor het WK in Qatar. In La Cartuja sloeg de ploeg van bondscoach Luis Enrique de aanval van Zweden af.

Morata dompelt Zweden in rouw en schiet Spanje naar het WK
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Zweden
Zweden

Zweden ging lang aan kop in Groep B, maar verspeelde die positie afgelopen donderdag door een nederlaag in Georgië. Spanje profiteerde gretig met een overwinning op Griekenland en kon het zondag daardoor in eigen land afmaken. In het sfeervolle stadion in Sevilla kwam het eerste gevaar ook van de thuisploeg, maar een schot van Pablo Sarabia ging ruim een meter naast.

Zweden moest winnen om het directe WK-ticket te veroveren en zocht de aanval. Emil Forsberg was tweemaal erg dicht bij een treffer, eerst met een schot vanaf randje zestien en later met een volley, maar beide inzetten gingen centimeters naast. Spanje, dat ongelooflijk veel balbezit had, kwam zo goed weg. Toen de tijd begon te dringen voor Zweden, besloot bondscoach Janne Andersson dat het tijd was voor Zlatan Ibrahimovic.

De veertigjarige AC Milan-spits kon zijn stempel echter niet drukken op de slotfase. De goal viel aan de andere kant. Keeper Robin Olsen kon een vlammend schot van Dani Olmo nog pareren, maar invaller Álvaro Morata profiteerde in de rebound: 1-0. Die klap kwam Zweden niet meer te boven. Het WK-ticket is voor Spanje, Zweden gaat deelnemen aan de play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Griekenland
Griekenland
1 - 1
Kosovo
Kosovo

Bondscoach John van 't Schip heeft met Griekenland de WK-kwalificatie afgesloten met een remise. Giorgios Masouras maakte kort voor rust de 1-0, waarna Napoli-verdediger Amir Rrahmani de stand gelijk trok. FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas stond in de basis bij de Grieken en werd halverwege de tweede helft gewisseld. Vangelis Pavlidis (AZ) bleef de hele wedstrijd op de bank.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.