Montolivo nieuwe aanvoerder Milan na vertrek Ambrosini

AC Milan heeft Riccardo Montolivo benoemd als nieuwe aanvoerder. Daarmee is hij de opvolger van Massimo Ambrosini. De transfervrije middenvelder tekent zeer waarschijnlijk een contract bij Fiorentina.

Montolivo nieuwe aanvoerder Milan na vertrek Ambrosini

Afgelopen seizoen was doelman Christian Abbiati nog de reserve-aanvoerder van de Rossoneri. De 35-jarige doelman wordt in de hiërarchie nu echter voorbijgestreefd door de zeven jaar jongere Montolivo, die een belangrijke pion is op het middenveld van Milan en de Italiaanse nationale ploeg.

Door Ambrosini op te volgen als aanvoerder treedt Montolivo in de voetsporen van roemruchte ex-spelers van Milan. Zo was Ambrosini in 2009 de opvolger van Paolo Maldini, die de band in 1997 op zijn beurt had overgenomen van Franco Baresi. Voordat de aanvoerdersband vijftien jaar om de arm van Baresi zou zitten, was Gianni Rivera tussen 1966 en 1979 steevast de Milan-captain.

De keuze voor Montolivo is opvallend aangezien hij na de zomer pas aan zijn tweede seizoen begint in dienst van Milan, dat hem vorig jaar transfervrij overnam van Fiorentina. Opmerkelijk genoeg lijkt Ambrosini nu de omgekeerde weg te bewandelen. Zowel Gazzetta dello Sport als Mediaset stelt dat de voormalige aanvoerder van Milan nog deze week tot een akkoord zal komen met La Viola.

Aanvankelijk leek West Ham United nog de beste papieren te hebben om Ambrosini in te lijven. Het aanbod van Fiorentina om aankomend seizoen in de Serie A mee te strijden om Champions League-voetbal is voor Ambrosini echter aanlokkelijker dan een buitenlands avontuur in de middenmoot van de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen