Montella: 'Inter heeft de laatste 25 minuten tijdgerekt'

AC Milan-trainer Vincenzo Montella is dolblij met de late gelijkmaker van zijn ploeg in de Derby della Madonnina tegen Internazionale (2-2). Het Inter-kamp was juist woedend over de hoeveelheid extra speelminuten, maar dat had die ploeg volgens de Italiaanse trainer van de Rossoneri volledig aan zichzelf te wijten.

Door de treffer van Cristián Zapata in de 97ste minuut sleepte AC Milan in extremis een punt uit het vuur tegen de stadsrivaal. Dat scheidsrechter Daniele Orsato zo lang liet doorspelen, was volgens Montella terecht. 'Inter heeft gedurende de laatste 25 minuten tijdgerekt', verklaarde de 42-jarige Italiaanse trainer aan Premium Sport.  'Ik dacht eigenlijk dat ze protesteerden om het feit of het wel of geen goal was.'

Mauro Icardi was ondanks zijn 21ste seizoenstreffer doodziek dat de Nerazzurri de 2-0 voorsprong niet over de streep konden trekken. 'We gaan allemaal naar huis met onze hoofden naar beneden', vertelde de 24-jarige Argentijn in gesprek met Inter Channel. 'In de rust besloten we om door te drukken, maar het lukte ons niet om de 3-0 te maken.'

Dankzij de late gelijkmaker van Zapata blijft AC Milan twee punten boven rivaal Internazionale. Met nog zes duels te spelen zijn beide Milanese ploegen nog in de race voor een Europa League-ticket. Champions League-voetbal is vrijwel onhaalbaar voor de Italiaanse grootmachten.