Moniz: 'Opleiding 1860 hoger aangeslagen dan Bayern'

Reacties

De bijzondere prestatie met Lechia Gdansk ten spijt, Ricardo Moniz heeft met zijn contract met 1860 München gekozen voor een werkplek dichter bij huis.

Moniz: 'Opleiding 1860 hoger aangeslagen dan Bayern'

Met Lechia Gdansk schreef hij afgelopen zondag geschiedenis door op de laatste speelronde de vierde plaats veilig te stellen - de hoogste klassering in ruim vijftig jaar tijd. Maar ondanks een nog één seizoen doorlopend contract stapt Moniz over naar 1860 München. Aan de eenmalig Duits kampioen verbond de 49-jarige oefenmeester zich voor één seizoen plus een optie voor een tweede jaar.

'Voor mij was het belangrijk weer iets dichter bij huis te werken', zegt hij in gesprek met Voetbal International. 'Daarnaast is 1860 München niet zomaar een club. Het heeft een heel rijke historie, iedere twee weken speelt het in de Allianz Arena (de thuisbasis van Bayern München, red.). En de jeugdopleiding van 1860 wordt zelfs hoger aangeslagen dan die van Bayern.'

De voorbije jaren was Moniz coach van Tottenham Hotspur (techniektrainer), Hamburger SV (interim), Red Bull Salzburg en Ferencváros. Bij Lechia Gdansk werd hij eind maart aangesteld. Hij beseft dat er in München een grote uitdaging wacht.

'Sinds de degradatie uit de Bundesliga in 2004 is de club nooit hoger geëindigd dan de zevende, achtste plaats. De laatste jaren was er weinig ontwikkelingen, weinig verandering. Dat probeer ik te doorbreken. De technisch directeur, Gerhard Poschner, is vorige maand aangesteld, hij speelde vroeger voor VfB Stuttgart. Hij gaf aan dat het ontwikkelen van een duidelijke visie een van de belangrijkste doelen voor het nieuwe seizoen zal zijn.'

Bij 1860 München is Moniz de opvolger van de begin april ontslagen Friedhelm Funkel. De laatste competitieduels van het seizoen fungeerde Markus von Ahlen – Moniz' nieuwe assistent – als interim. 

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.