Monaco nieuwe koploper na indrukwekkende zege op Rekik

AS Monaco heeft koploper Olympique Nice achterhaald in de Franse Ligue 1. De Monegasken wonnen zondagavond bij Olympique Marseille, terwijl Nice thuis niet langs hekkensluiter Metz kwam.

Olympique Marseille – AS Monaco 1-4
De bezoekers begonnen voortvarend tegen Marseille, waar Karim Rekik een basisplaats had als linksachter en na een uur werd gewisseld. Na twintig minuten stond het al 0-2. Thomas Lemar opende na een kwartier de score, waarna aanvoerder Radamel Falcao er kort daarna 0-2 van maakte. Rolando deed na een half uur iets terug voor de ploeg uit Marseille. Bernardo Silva (foto boven) zorgde op slag van rust voor de 1-3. Diezelfde Silva maakte vlak na rust ook de 1-4. Marseille staat zesde (dertig punten uit twintig wedstrijden).

Olympique Nice – Metz 0-0
Nice verslikte zich in eigen huis in hekkensluiter Metz. De thuisploeg, zonder de geschorste Mario Balotelli, had verreweg het meeste balbezit. Veel kansen wist Nice echter niet te creëren. Ook de bezoekers vonden nagenoeg geen gaatjes in de defensie van Nice, waardoor het bij 0-0 bleef. Net als Monaco heeft Nice 45 punten uit twintig wedstrijden. Monaco heeft echter een beter doelsaldo (+39 om +21) en dus is Nice niet langer lijstaanvoerder. Metz blijft hekkensluiter en heeft na negentien wedstrijden achttien punten.

Caen - Olympique Lyon 3-2
Naast Nice kende ook Olympique Lyon een slechte zondag. De nummer vier van de Ligue 1 ging onderuit bij nummer vijftien Caen. Al snel kwamen de bezoekers op achterstand door een eigen doelpunt van Maxwel Cornet. Ivan Santini zette Caen niet veel later vanaf elf meter zelfs op 2-0. Door twee treffers van Alexandre Lacazette, waarvan een strafschop, stond het bij rust echter alsnog gelijk: 2-2. Na een uur groeide Santini uit tot matchwinner door de 3-2 te maken. Caen is vijftiende met 21 punten uit negentien wedstrijden. Lyon heeft elf punten minder dan koploper Monaco, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg is de komende tegenstander van AZ in de achtste finales van de Europa League. AZ begint op 16 februari (aftrap 19.00 uur) met een thuiswedstrijd, de return in Lyon is op 23 februari (aftrap 21.05 uur).