Monaco blijft na knappe comeback ongeslagen in Montpellier

Montpellier leek op weg naar zijn eerste thuiszege op AS Monaco in deze eeuw, maar de ploeg van trainer Rolland Courbis gaf de overwinning na rust weg (2-3).

Van de laatste zestien onderlinge duels in Stade de la Mosson won Monaco er tien, terwijl de overige zes ontmoetingen in een gelijkspel eindigden. Aan die reeks leek Montpellier donderdag een einde te maken, want halverwege leidde de thuisploeg met 2-0.

Daniel Congré zette Montpellier in de 26ste minuut op voorsprong en op slag van rust verdubbelde Guido Carrillo met een eigen doelpunt de marge. In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor de gastheren. Fábio Coentrão en Thomas Lemar zorgden ervoor dat het in de 65ste minuut al 2-2 stond en diep in de extra speeltijd zorgde Fabinho met een benutte strafschop voor de overwinning voor de bezoekers.

AS Monaco heeft nu elf punten uit zeven wedstrijden, waarmee het twaalfde staat in de Ligue 1. Montpellier, in 2012 nog landskampioen, is met slechts één punt hekkensluiter.