Monaco bevestigt nieuwe pikorde, Falcao scoort weer eens

In een rechtstreekse confrontatie met Olympique Lyon heeft AS Monaco de nieuwe pikorde in Frankrijk bevestigd. De gepromoveerde Monegasken rekenden mede dankzij een goal van Radamel Falcao af met Les Gones, die tussen 2003 en 2008 nog zes keer op rij kampioen van Frankrijk werden: 2-1.

Monaco bevestigt nieuwe pikorde, Falcao scoort weer eens

Die succesperiode heeft Lyon inmiddels echter al lang en breed achter zich gelaten. De afgelopen drie seizoenen leverden niet meer dan twee derde plaatsen en een vierde plaats op. Momenteel staat de ploeg van trainer Rémi Garde zelfs op de veertiende plaats. Door de nederlaag bij Monaco wacht Lyon alweer vijf wedstrijden op een driepunter.

Dat de na transferperikelen weer in de basis van Lyon teruggekeerde Bafetimbi Gomis na ruim een uur met een kopbal zijn tweede competitietreffer maakte kon daar ook niets aan veranderen. Monaco waande zich toen al zeker van een zege, omdat Mounir Obbadi en Falcao voor rust in een tijdbestek van acht minuten een marge van twee goals hadden gecreëerd.

Falcao beëindigde met zijn goal in de 36ste minuut een reeks van 307 minuten zonder competitiegoal. De 27-jarige Colombiaan is ondanks die vruchteloze periode nog altijd topscorer van de Franse Ligue 1 met acht treffers. Het nog altijd ongeslagen Monaco is met 25 punten koploper, maar ziet Paris Saint-Germain vanavond mogelijk nog langszij komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen