Van der Wiel met PSG lijstaanvoerder door eenvoudige zege

In eigen huis heeft Paris Saint-Germain geen fout gemaakt tegen Toulouse. Gregory van der Wiel speelde opnieuw negentig minuten mee. Deze week werd de rechtsback opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal.

Na ruim veertig minuten nam de thuisploeg de leiding. Een vrije trap van Thiago Motta belandde bij Marquinhos, die in twee instanties het doel vond. Negen minuten voor tijd besliste invaller Edison Cavani vanaf de strafschopstip de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten. Dat was de vierde competitietreffer voor de Uruguayaan die daarmee clubtopscorer is.

Dankzij de overwinning neemt PSG voorlopig de koppositie over van AS Monaco. De Parijse topclub heeft een punt meer bemachtigd dan de concurrent uit Monaco. De Monegasken kunnen zondagavond (21.00 uur) bij Reims de koppositie heroveren, door minimaal een punt te pakken.