Molde opnieuw onderuit, Braga dankt Rafa Silva

Reacties

In de Noorse Tippeligaen heeft Molde FK geen goede generale beleefd voor het thuisduel met Ajax in de Europa League. Sporting Braga, dat donderdag bezoek krijgt van FC Groningen, deed goede zaken in de Portugese competitie.

Molde opnieuw onderuit, Braga dankt Rafa Silva

Stabæk IF - Molde FK 1-0
Tijdens de eerste speelronde in Groep A van de Europa League verraste Molde door op bezoek bij Fenerbahçe met 3-1 te winnen en drie dagen later was de ploeg van trainer Erling Moe in de Noorse competitie ook te sterk voor koploper Rosenborg, maar zondagavond leed de volgende opponent van Ajax de tweede competitienederlaag op rij.

Woensdag was Strømsgodset IF met 1-0 te sterk en vier dagen daarna won Stabæk IF met dezelfde cijfers. Muhamed Keita (foto) zorgde al na een klein kwartier voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de nederlaag blijft Molde steken op 37 punten uit 25 wedstrijden, waarmee de regerend kampioen zevende staat. De achterstand op koploper Rosenborg bedraagt liefst 21 punten.

Vitória Guimarães - Sporting Braga 0-1
Sporting Braga deed het veel beter. De komende tegenstander van FC Groningen in Groep F, die de eerste wedstrijd won bij Slovan Liberec (0-1), hield drie punten over aan het uitduel met Vitória Guimarães. Net als bij de start van de Europa League was Rafa Silva de gevierde man door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

In de 74ste minuut zorgde hij voor de beslissing in Estádio D. Afonso Henriques. Sporting Braga komt door de overwinning op twaalf punten uit zes duels, waarmee de ploeg van trainer Paulo Fonseca vierde staat in de Liga NOS. Alleen FC Porto en Sporting Lissabon hebben meer punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.