Mokotjo en Serero weer welkom bij Zuid-Afrika

Reacties

FC Twente-speler Kamohelo Mokotjo is opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Daarmee lijkt de strijdbijl tussen hem en bondscoach Ephraim Mashaba begraven.

Mokotjo en Serero weer welkom bij Zuid-Afrika

Mokotjo mag zich in zijn vaderland melden voor de oefeninterlands tegen buurland Swaziland en Nigeria. Behalve Mokotjo is ook Thulani Serero opgeroepen door Mashaba, die de middenvelder van Ajax net als Mokotjo niet selecteerde voor de Afrika Cup van afgelopen winter.

Eerder dit seizoen haalde Mokotjo keihard uit naar Mashaba, nadat die hem weer eens had genegeerd bij het samenstellen van zijn selectie en hem verweet 'te zwaar en te sloom' te zijn. 'Misschien moet hij eens meer wedstrijden van FC Twente bekijken', zei de ex-speler van PEC Zwolle en Feyenoord toen. 'Ik vind het respectloos wat de bondscoach heeft gezegd. Hij draagt bij aan een volstrekt verkeerde beeldvorming. Mensen in Zuid-Afrika zien op televisie geen wedstrijden van FC Twente. Zij denken: Wat de bondscoach zegt, zal wel waar zijn. Op deze manier word ik in een kwaad daglicht gesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.