Mokhtar: 'Blijer met de drie punten dan met mijn eigen inbreng'

Met een doelpunt aan het begin en aan het slot van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) kroonde Youness Mokhtar zich bij PEC Zwolle tot man van de wedstrijd. Ervaren als hij is, stelt Mokhtar het teambelang voorop.

De linksbuiten van de formatie uit Overijssel was in de vierde minuut trefzeker, toen hij Bram Castro verraste in de korte hoek. Vijf minuten voor tijd was het weer raak voor Mokhtar, ditmaal na een solo richting de penaltystip. 'Ik ben blij met de drie punten. Dat is vooral in deze fase belangrijk, Heracles is een directe concurrent van ons. Ik ben blijer met de drie punten dan met mijn eigen inbreng eigenlijk', bekent de aanvaller in gesprek met FOX Sports.

Ook aanvoerder Bram van Polen koestert de punten. Hij kijkt vooral naar het totaalplaatje. 'Dit is een heerlijke competitiestart voor ons', doelt de back op drie overwinningen en een gelijkspel in de eerste vijf duels. 'We weten allemaal hoe het vorig jaar is verlopen (PEC Zwolle won pas in speelronde acht de eerste competitiewedstrijd, red.), dan is dit heel lekker. De tweede helft was wel matig van ons. Een gelijkspel was hier realistisch, ze hadden wel een puntje verdiend.'

Heracles
Bij de uitploeg was er veel onvrede over hoe de goals werden weggegeven. Trainer John Stegeman zag zijn ploeg vooral achteruitlopen. 'Dat heb ik de jongens ook net verteld. Ik baal er gigantisch van, we zijn gewoon schijtbakken', is de duidelijke taal van Stegeman voor de camera van de NOS.

'Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd en ik kijk naar dit duel en ik vind dat we hier een punt moesten houden. We hebben prima meegevoetbald, maar uiteindelijk vind ik in het verdedigen - bij de eerste goal en ook de tweede - dat we amateuristisch zijn, gewoon slecht.'