Mokhtar bezorgt AZ in extra tijd eerste thuisnederlaag

AZ en FC Twente gingen voor de winst, maar dankzij Youness Mokhtar was de Enschedese ploeg de gelukkigste in Alkmaar (1-2).

Na de pijnlijke 3-2 nederlaag bij NEC was trainer Dick Advocaat niet te spreken geweest over de inzet van zijn ploeg. De spelers toonden tegen FC Twente aan die kritiek zich te hebben aangetrokken. Vanaf de eerste minuut hield de Alkmaarse formatie de opponent onder druk.

Al in de derde minuut kreeg AZ met een prachtige treffer van Roy Beerens een welkome steun in de rug. De buitenspeler controleerde een pass van Nick Viergever op de borst en vervolgde met een lob van ruim twintig meter over FC Twente-doelman Nick Marsman.

Maar door een ongelukkig moment van Alvaro Esteban kon AZ die voorsprong niet tot de rust vasthouden. De Costaricaanse doelman kon een schot van Eghan Shadrag niet afdoende keren en uit de rebound maakte Youness Mokhtar de 1-1.

Voor AZ eindigde de aantrekkelijke wedstrijd in een kater. De Alkmaarse formatie kreeg in de laatste minuut de treffer om de oren waar FC Twente zeker op basis van de tweede helft aanspraak op maakte. Uit een voorzet van Roberto Rosales kopte Mokhtar de winnende goal via de paal binnen, waar hij eerder net als Kyle Ebecilio de lat had geraakt.

Ook AZ had zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd gelaten, maar de Alkmaarse ploeg liet de kansen onbenut en kreeg daar in de slotfase de rekening voor gepresenteerd. De ploeg van Advocaat verloor door de eerste thuisnederlaag terrein op de kopgroep, waartoe FC Twente dankzij de zege nog behoort.