Moisander na achttien jaar terug naar Noord-Europa

Reacties

Niklas Moisander laat de Bundesliga achter zich en keert terug in Noord-Europa. De verdediger die onder contract stond bij Ajax, FC Zwolle en AZ heeft een contract getekend bij Malmö FF tot eind 2022.

Moisander na achttien jaar terug naar Noord-Europa
© Pro Shots

Moisander (35) werd in 2003 door Ajax naar Nederland gehaald, hij kwam over van het Finse TPS Turku. In Amsterdam brak de centrumverdediger niet door, maar via FC Zwolle (nu PEC Zwolle) en AZ keerde Moisander terug bij Ajax. Hij speelde drie seizoenen in de hoofdmacht en werd tweemaal landskampioen met de Amsterdammers. In totaal werd Moisander drie keer kampioen in Nederland, in 2009 stuntte hij met AZ.

Na zijn periode in Nederland stond Moisander een jaar onder contract bij Sampdoria, waarna hij werd overgenomen door Werder Bremen. In vijf jaar kwam hij tot 125 wedstrijden in de Bundesliga. Moisander sloot zijn avontuur in Duitsland op vervelende wijze af, als nummer zeventien degradeerde Werder Bremen.

Moisander komt bij Malmö terecht bij de regerend landskampioen van Zweden. Ook dit seizoen staat de club bovenaan in de competitie. Een van de bekendste spelers bij Malmö is Ola Toivonen. Wij spraken hem onlangs op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.