Moisander moet vrezen voor Europese uitsluiting Samp

Reacties

De verdeling van de Europese tickets in de Serie A krijgt steeds meer weg van een schertsvertoning. Nu moet het Sampdoria van Niklas Moisander vrezen voor uitsluiting van de UEFA.

Moisander moet vrezen voor Europese uitsluiting Samp

De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar Sampdoria vanwege een matchfixingzaak uit 2011. De club uit Genua werd vanwege die kwestie in de Serie A al aangepakt met een puntenstaf aan het begin van het seizoen 2012/13, maar krijgt door middel van Europese uitsluiting mogelijk nog een sanctie. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Het is de volgende ontwikkeling in de merkwaardige soap rondom de verdeling van Europese tickets in de Serie A. Sampdoria dankte zijn plek in de Europa League namelijk al aan de Europese uitsluiting van stadgenoot Genoa, dat onder meer geweerd werd vanwege betalingsachterstanden rondom internationale transfers. Daarnaast is het nog onduidelijk of Lazio, dat derde eindigde in Italië, de Champions League in mag vanwege een oude omkoopzaak. La Gazzetta meldt echter dat de Romeinen zich minder zorgen hoeven te maken dan Sampdoria.

Indien Sampdoria geweigerd wordt door de UEFA, dan plaatst het als achtste geëindigde Internazionale zich voor de Europa League. Bij Sampdoria is ex-AZ'er Sergio Romero actief. Daarnaast maakt Moisander vanaf Ajax de overstap naar de Blucerchiati.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.