Bayern München heeft zaterdag een volgende stap gezet op weg naar een nieuwe Duitse titel. Met Ryan Gravenberch in de basis werd Werder Bremen op eigen veld nipt verslagen.

Werder Bremen
1 - 2
Bayern München

De schorsing voor Leon Goretzka bood een kans voor Gravenberch om zich weer eens vanaf de eerste minuut te laten zien bij Bayern München. Zijn tweede basisplaats in de Bundesliga leverde dit keer wel een overwinning op, al haalde hij net als bij zijn basisdebuut in februari (3-2 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach) het einde van de wedstrijd niet.

In de eerste helft had Gravenberch een degelijk optreden neergezet bij het stroperig spelende Bayern, dat voor rust in Bremen niet tot grootste daden in staat was. Ondanks een overwicht waren de kansen op één hand te tellen, terwijl het na ruim een half uur ontsnapte aan een achterstand bij de poging van Christian Gross.

Kort na rust vestigde Gravenberch de aandacht op zich nadat hij zijn schoen was verloren en desondanks het duel niet schuwde. Noodgedwongen vervolgde hij daarna de wedstrijd op een kapotte schoen, omdat het enige tijd kostte voordat een nieuw exemplaar beschikbaar was.

Na ruim een uur zat de wedstrijd er voor Gravenberch op. Voor hij plaats had gemaakt voor Thomas Müller had hij nog net de openingstreffer van Serge Gnabry kunnen vieren op het veld. De Duitser had na een fortuinlijk balletje van Jamal Musiala van dichtbij voor de bevrijdende 0-1 gezorgd.

In de 73ste minuut verdubbelde Leroy Sané de marge. Op aangeven van Noussair Mazraoui maakte de invaller er 0-2 van, waarmee Bayern de overwinning niet meer kon ontgaan. De Werder-treffer van Niklas Schmidt kwam te laat om de nederlaag te voorkomen. De Beierse gasten, waar Matthijs de Ligt de negentig minuten volmaakte en Daley Blind op de bank bleef, vergrootten met de nipte zege de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund tot vier punten.