Modric beschuldigt Dinamo-voorzitter van miljoenenfraude

Reacties

Luka Modric heeft een getuigenverklaring afgelegd in het mogelijke fraudeschandaal bij Dinamo Zagreb. Volgens de speler van Real Madrid verduisterde de voorzitter minstens zeven miljoen euro aan transfergeld.

Modric beschuldigt Dinamo-voorzitter van miljoenenfraude

Modric verhuisde in de zomer van 2008 voor ruim twintig miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur. 'Ik was extreem blij dat ik naar een club kon in de beste competitie van de wereld en ik had grenzeloos vertrouwen in Zdravko Mamic', liet hij weten aan de Kroatische krant Jutarnji.

Mamic, inmiddels twaalf jaar voorzitter van de Kroatische topclub, zou volgens Modric miljoenen hebben verduisterd bij zijn transfer. Sterker nog, Modric bekende voor het Kroatische openbaar ministerie dat hij Mamic zelf contant geld namens Tottenham Hotspur zou hebben overhandigd. Om eraan toe te voegen dat hij destijds blind vertrouwen had in de veelbesproken bestuurder.

Delicten
De jongere broer van Mamic, Zoran, is inmiddels hoofdtrainer bij Dinamo Zagreb. In juli werden de broers gearresteerd op verdenking van meerdere delicten. De club, die overigens wel tien keer op rij kampioen werd van Kroatië, zou door de twee gedupeerd zijn voor zeker vijftien miljoen euro en ook de staat zou door hun activiteiten voor anderhalf miljoen euro zijn opgelicht.

Dinamo Zagreb speelt dinsdagavond in Groep F van de Champions League een uitwedstrijd tegen Bayern München. Sportief gaat de club niet gebukt onder alle geruchten; al 45 officiële duels op rij is het team ongeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.